nieuws

Verkoop woningen stijgt 7,5 procent

woningbouw Premium

De woningmarkt komt in beweging. In februari zijn 7,5 procent meer panden verkocht dan in dezelfde maand van 2010.

Vergeleken met januari nam het aantal transacties met 14,2 procent toe. Februari 2011 was goed voor de verkoop van 9558 woningen. Het sterkste herstel valt te signaleren in Groningen. Uit de jongste cijfers van het Kadaster blijkt in die provincie het aantal woningen dat in andere handen overging, met 26,7 procent te zijn gestegen tot 356. Ook de Utrechtse makelaars deden goede zaken. Vergeleken met een jaar geleden steeg het aantal transacties met bijna een vijfde tot 804.

Niet alle provincies profiteren al van het herstel. In Zeeland nam de vraag af van 260 naar 247 woningen. Nog slechter af is Flevoland waar de verkoop met 18,5 procent daalde tot slechts 172 woningen.

Reageer op dit artikel