nieuws

Donner gaat subsidiekraan energiebesparing dichtdraaien

woningbouw Premium

Donner gaat  subsidiekraan energiebesparing dichtdraaien

“Met de voortdurend stijgende energieprijzen is het raar als de overheid subsidies blijft geven voor dubbele beglazing. We geven nu de laatste 10 miljoen euro vrij voor stimuleringsmaatregelen. Maar daarna is de koek op, dan moet het op zichzelf gaan draaien.” Dit zegt Minister Donner (wonen) in een interview met Dagblad Cobouw.

Woensdag buigen de betreffende parlementsleden zich over zijn energiebesparingsplannen. “Ik hoop dat we overeenstemming met de Tweede Kamer bereiken over de lijnen die op dit moment uitgezet zijn. In deze moeilijke tijden schiet er bij wie dan ook niet veel geld over. We moeten vooral kijken hoe we gestaag kunnen doorwerken. De centrale vraag blijft: Hoe scheppen we de instrumenten zo goed mogelijk zodat we energieverbruik in de gebouwde omgeving onder controle krijgen.”

Lees hier het hele interview met minister Donner!

Reageer op dit artikel