nieuws

Geprezen om aanjagende rol

woningbouw

Elles Dost, directeur-bestuurder van de Drentse woningcorporatie Woonservice (5000 woningen), is uitgeroepen tot de beste corporatiedirecteur van 2010. Dost nam de prijs – “eeuwige roem” – vrijdag in ontvangst van de Nederlandse Vereniging Bestuurders Woningcorporaties.

Wat houdt de prijs in?

“Eeuwige roem. En ik heb er ook een klein kunstwerkje bij gekregen. Een diamant van koper. Dat past volgens mij wel bij de sector die sober en doelmatig moet zijn.”

U wordt geprezen om uw aanjagende rol. De jury vindt dat u modern en daadkrachtig te werk gaat.

“Ik probeer actief te ondernemen met gemeenten en maatschappelijke organisaties. Niet discussiëren en wachten wie de regie gaat nemen. Dan gebeurt er niets. Af en toe moet je gewoon doen, en niet wachten tot besloten is wie het gaat betalen.”

U zou ook een nieuwe werkwijze hebben met betrekking tot nieuwbouw van seniorenwoningen. Wat houdt dat in?

“We vragen veel meer individuele toestemming van huidige bewoners en proberen bewoners bij sloop-nieuwbouw in de buurt te houden totdat de nieuwbouw klaar is, dat is goed voor de sociale cohesie.”

Aannemers moeten in een half jaar klaar zijn.

“Klopt. We maken afspraken met aannemers om de nieuwbouw in een halfjaar klaar te hebben. Daar richten ze hun werkprocessen op in. Dat lukt overigens niet bij alle aannemers.”

Heeft u vaste bouwpartners?

“Nee, die hebben we niet. Wel proberen we woningen te clusteren. Je krijgt dan een win-winsituatie. Een aannemer kan meer woningen bouwen en zorgt ervoor dat de bewoners binnen een half jaar naar hun nieuwbouwwoning kunnen verhuizen. Wel zijn we bezig met ketenintegratie. Vooralsnog bij bestaande woningen. We zitten in een leerfase. Als het lukt voor bestaande woningen, willen we ketenintegratie voor nieuwbouw gaan toepassen.”

U gaat creatief om met krimp.

“Het aantal woningen vermindert door de krimp bij ons in de regio. We zijn een plattelandsorganisatie die zich inzet voor leefbaarheid. Soms moet je creatief zijn. Zo hebben we een supermarkt weten te behouden door die te laten runnen door een organisatie die met verstandelijke gehandicapten werkt. De personeelskosten worden betaalt door de AWBZ.”

Kleine corporaties hebben het zwaarder dan grote. Hoe gaat het bij u?

“We zijn financieel heel gezond. We hebben een behoorlijk grote ontwikkelportefeuille van 100 miljoen euro. We hoeven de komende jaren niet te temporiseren.”

Een fusie is niet nodig?

“Vooralsnog niet. Partijen hebben zich wel bij ons gemeld. We zijn een aantrekkelijke partner en genieten van ons vrijgezellenbestaan.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels