nieuws

Combiwoningen in Emmen

woningbouw

Combiwoningen in Emmen

Een kleine 25 miljoen kost de nieuwbouw van zorgcentrum Heidehiem, dat in Emmen tegen de bosrand wordt gebouwd.

 Brands Bouwgroep realiseert 91 zogeheten combi-woningen, waarin senioren kunnen wonen en waar eventueel ook intensief zorg kan worden verleend. Daarnaast krijgt het volledig opnieuw opgetrokken Heidehiem een afdeling met negentien verpleegplaatsen. Opdrachtgever zorggroep Tangenborgh in Emmen schakelde voor de nieuwbouw woningcorporatie Domesta in. Architect Grunstra Architecten Groep uit Bolsward heeft niet alleen rekening gehouden met reguliere zaken zoals zusterposten, dienstruimten en een restaurant, maar ook met een inpandig parkeerterrein voor scootmobiels. De oplevering staat voor maart 2012 gepland. De constructies zijn berekend door Goudstikker-De Vries in Assen. De installaties worden door Unica Installatiegroep aangelegd, terwijl Royal Haskoning uit Assen de adviezen ervoor gaf. Otis uit Hoogeveen installeert de liftinstallaties, waaronder een beddenlift.

Reageer op dit artikel