bouwbericht

Nieuw dorpshart voor Vught

woningbouw 1793

Nieuw dorpshart voor Vught

Vught krijgt een nieuw dorpshart: Centrumplan Oost, met nieuwe winkels en woningen. Het gebied staat ook wel bekend als de Marktveldpassage. De huidige Marktveldpassage is gedateerd en wordt in fases in zijn geheel gesloopt.

Wonen

Bouwen, na gefaseerde sloop 'Marktveldpassage', 88 levensloopbestendige appartementen (mix koop/huur) / ondergrondse parkeergarage / 15 winkelunits (waaronder Albert Heijn) aan de Raadhuisstraat e.o. Project 'Centrumplan Oost'. Fase 1 van de sloop betreft de Albert Heijn / de bebouwing aan het Ploegveld / Raadhuisstraat. De bevoorrading voor de supermarkt en winkels wordt inpandig gerealiseerd i.v.m. de verkeersveiligheid. Fase 2 van de sloop omvat de bebouwing aan het Marktveld en de vrijstaande bebouwing op de plaats van het oude postkantoor. Naar verwachting start de sloop in het najaar 2019.

VUGHT | Ontwerp | € 5.000.000 - € 10.000.000

Het nieuwbouwplan voorziet in 88 appartementen voor verschillende doelgroepen. Het gaat om een mix van huur en koop, bedoeld voor jong en oud. Prijzen zijn nog niet bekend. Toekomstige bewoners kunnen hun auto parkeren in een nieuwe, afgesloten ondergrondse parkeergarage. De meeste winkels in de huidige Marktveldpassage keren terug in de nieuwe situatie, zoals AH, Hema, Etos, Gall & Gall en Bruna. In totaal gaat het om vijftien winkelunits. De openbare ruimte krijgt een nieuwe, verkeersveilige inrichting. Eigenaar Green Real Estate en projectontwikkelaar Bouwaccent hebben de plannen onlangs gepresenteerd. Christoph Kohl Architekten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Het aanvankelijke ontwerp werd niet door iedereen positief ontvangen, erkent Green. ‘Bij het oude ontwerp werden, door de politiek en vanuit het maatschappelijk veld, enkele kritische kanttekeningen geplaatst. In het nieuwe ontwerp is hieraan tegemoet gekomen’. Concreet: minder winkels, meer appartementen en geen achteruitrijdende vrachtwagens maar inpandige bevoorrading van de winkels.

Het plan voorziet in volledige nieuwbouw van het winkel- en woongebied. Het wordt niet langer overdekt, maar open. ‘De bouwstijl sluit aan op die van het Centrumplan West en past bij het dorpse karakter van Vught. Oost en west vormen straks één aansprekend geheel waar het goed winkelen, wonen en ontspannen is’, aldus Green.

De bouw van het Centrumplan Oost verloopt in twee fasen. De eerste fase beslaat de grote locatie van het middengebied met de nieuwe Albert Heijn aan het Ploegveld en Raadhuisstraat. De tweede fase bestaat uit bebouwing aan het Marktveld en de (vrijstaande) bebouwing op de plek van het oude postkantoor. Op de plaats van het oude postkantoor komt eerst een tijdelijke Albert Heijn.

Eind 2019 kan worden gestart met de bouw. De totale bouwtijd neemt twee à drie jaar in beslag. Als alles volgens planning verloopt, heeft Vught in de zomer van 2022 een nieuw dorpshart.


Plaats: Vught
Opdrachtgever: Green Real Estate
Ramingsgroep: 7.5 miljoen euro
Nummer: 190959


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl

Reageer op dit artikel