bouwbericht

Havenkwartier, laatste woonproject hartje Katendrecht

woningbouw 1786

Havenkwartier, laatste woonproject hartje Katendrecht

Havenkwartier, zo heeft een nieuw te ontwikkelen project in de wijk Katendrecht op Rotterdam-Zuid. Heijmans en de gemeente Rotterdam hebben een ontwikkelovereenkomst gesloten voor de bouw van onder meer 200 koopwoningen. VMX architects heeft de woningen ontworpen. Het gaat om 36 stadswoningen en een appartementencomplex met 164 woningen, waarvan 14 zogenaamde loodswoningen op de begane grond. ‘Het woningaanbod is meer dan divers. Er zijn woningen in alle soorten en maarten en voor alle fases in het leven’, aldus de ontwikkelaar.

Wonen

Bouwen 36 eengezinswoningen / 14 loodswoningen / 150 appartementen (allen koop) / commerciële ruimte / parkeergarage aan de Tolhuislaan / langs de Maashaven in de wijk Katendrecht in het project 'Het Havenkwartier'. Duurzaam project vanwege stadsverwarming / optimale isolatie.

ROTTERDAM | Gegund | € 10.000.000 - € 50.000.000

De huizen, variërend in vloeroppervlakte tussen 75 en 250 vierkante meter, zijn energiezuinig en beschikken over een eigen buitenruimte. Op de begane grond realiseert Heijmans verder een commerciële ruimte en een parkeergarage met fietsenberging. Op het dak van de parkeergarage en op de zevende verdieping van het appartementencomplex komen royale daktuinen, bedoeld voor gezamenlijk gebruik.

De verkoop start in de eerste helft van 2019, dit najaar kan worden begonnen met de bouw van Havenkwartier. Volgens architect Don Murphy van VMX architects is het Havenkwartier een reflectie van het karakter van Katendrecht: eigenwijs, stoer, intiem en speels. Hij heeft gekozen voor speelse vormen en een combinatie van materialen als beton, aluminium, hout en grote glasoppervlakten.

Katendrecht maakt sinds 2000 een grote metamorfose door. De grootschalige herontwikkeling van havengebied naar woon- en werkgebied richt zich volgens Heijmans op het aantrekken van nieuwe bewoners, ondernemers en bezoekers. Heijmans is geen onbekende in het gebied: in samenwerking met de gemeente Rotterdam en Woonstad Rotterdam realiseerde de bouwonderneming al eerder het Park- en Laankwartier. Heijmans bouwt op dit moment 78 huur- en 134 koopappartementen in de Fenixloodsen op Katendrecht. In opdracht van OC Netherlands bouwt Heijmans bovendien aan 375 appartementen, 45 parkeerplaatsen en 1100 vierkante meter commerciële ruimte aan de Bananenstraat.

Het Havenkwartier is het laatste woonproject dat in het hart van Katendrecht wordt gerealiseerd.


Plaats: Rotterdam
Opdrachtgever: Heijmans Vastgoed
Ramingsgroep: 90 miljoen euro
Nummer: 6087


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl

Reageer op dit artikel