bouwbericht

Up:Town Rotterdam: groene eyecatcher Wijnhaveneiland

woningbouw 3814

Up:Town Rotterdam: groene eyecatcher Wijnhaveneiland

Up:Town, zo heet de 107 meter hoge woontoren met 180 appartementen die momenteel op het Wijnhaveneiland in het centrum van Rotterdam verrijst. Op de begane grond worden vijf stadswoningen gebouwd, verdeeld over twee verdiepingen. Stebru startte vorig jaar met de bouw van deze eyecatcher aan de Jufferstraat, in opdracht van Sipkema Beheer. Jeroen Hoorn heeft het gebouw ontworpen.

Wonen

Bouwen woontoren met 151 vrije sector huurappartementen / 24 koopappartementen / 900 m2 commerciële ruimte (o.a. zorggerelateerd) / 92 parkeerplaatsen plan aan de Jufferstraat / Jufferhof op het Wijnhaveneiland. Project 'Up:town'.

ROTTERDAM | Opgeleverd | € 10.000.000 - € 50.000.000

De ontwikkeling van deze woontoren startte al in 2005, maar de economische crisis zorgde voor een forse vertraging. Vastgoedbelegger Bouwinvest heeft 151 appartementen gekocht die op de markt zijn gezet als huurappartementen. Alle appartementen hebben een balkon van zo’n 20 vierkante meter. Architect Hoorn heeft gekozen voor ‘slank, bijna elegant gebouw’, voor een toren met een herkenbare uitstraling. Up:Town krijg een groene gevel. ‘Appeltjesgroen, aldus de architect. Met een knipoog naar de buren van The Red Apple.

De 28 appartementen op de bovenste acht etages zijn intussen allemaal verkocht. Het gaat om woningen met oppervlaktes tussen 61 en ruim 400 (!) vierkante meter. Blikvanger is het vrij indeelbare penthouse op de 34ste etage, liefst 412 vierkante meter groot, met panorama uitzicht over heel Rotterdam.

Het Wijnhaveneiland is het gebied tussen het stadscentrum en de Maas. Dit gebied ondergaat momenteel een gigantische metamorfose. Na de Tweede Wereldoorlog is de omgeving rond het Wijnhaveneiland volgebouwd met bedrijfsgebouwen. Sinds eind jaren tachtig is Rotterdam bezig om er een aantrekkelijk woongebied van de te maken. Architect Kees Christiaanse van KCAP ontwierp het stedenbouwkundige plan voor de transformatie. In het gebied is intussen een aantal spraakmakende woontorens gerealiseerd: Harbour Village (2003), Waterstadtoren (109 mtr, 2004), Scheepmakerstoren (2008), The Red Apple (127 mtr, 2009) en 100Hoog (106 mtr, 2013).

Up:Town wordt in 2019 opgeleverd, de verhuur van de vrije sector huurappartementen start eind 2018.


Plaats: Rotterdam
Opdrachtgever: Stebru en HD Groep
Ramingsgroep: 20 miljoen euro
Nummer: 108936


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl.

Reageer op dit artikel