bouwbericht

Woonwijk op voormalig Philips-terrein Oosterhout

woningbouw Premium 1892

Woonwijk op voormalig Philips-terrein Oosterhout

Op het voormalige Philips-terrein aan de Bredaseweg in Oosterhout verrijzen vanaf volgend jaar 227 woningen. Deze nieuwbouwlocatie – ook wel bekend als PDM-terrein of MPO-terrein – heeft de naam Wilhelminahaven gekregen. Het gaat om een binnenstedelijke locatie tussen het Wilhelminakanaal en De Gecroonde Bel, met een oppervlakte van ruim vier hectare.

Wonen

Bouwen 227 woningen op het oude Philipsterrein (ook bekend als PDM-terrein en MPO-terrein) aan de Bredaseweg e.o. Bestemmingsplan is definitief. De nieuwe buurt gaat Wilhelminahaven heten en de bouw start in de zomer van 2019. Kokon Architecten ontwerp de appartementen / Mulleners + Mulleners Architecten ontwerpt de grondgebonden woningen. Bouw verloopt gefaseerd. Fase 1 omvat 82 appartementen / 66 grondgebonden woningen (verdeling koop of huur nog niet bekend). Indeling fase 2 nog niet bekend. Bij fase 2 zullen dezelfde architecten betrokken zijn.

OOSTERHOUT NB | Ontwerp | € 10.000.000 - € 50.000.000

In Wilhelminahaven komen woningen in de koop- en huursector. Ontwikkelaar is Tandem Oosterhout Beheer, waarin Zeeman Vastgoed en Thuisvester ieder voor 50% participeert. Thuisvester is een Brabantse woningcorporatie met zo’n 13.500 huurwoningen in de gemeenten Oosterhout, Geertruidenberg, Rucphen en Zundert. Tandem Oosterhout Beheer heeft het gebied in 2007 verworven.

Kokon Architecten en Mulleners + Mulleners Architecten gaan de woningen – appartementen en grondgebonden woningen – ontwerpen.  De bouw verloopt in twee fasen. Fase 1 omvat 82 appartementen en 66 grondgebonden woningen. Hoe de verdeling van fase 2 zal zijn, is nog niet bekend. De planopzet volgt in grote lijnen de bestaande omgeving. Blikvanger van de nieuwe woonwijk wordt de Wilhelminatoren. In Oosterhout wordt volgens de ontwikkelaar al tientallen jaren gesproken over de herontwikkeling van het oude Philipsterrein.

In mei 2017 is het bestemmingsplan aangepast. Omwonenden hadden beroep aangetekend bij de Raad van State. Door de toename van het verkeer vrezen ze geluidsoverlast en luchtverontreiniging. De Raad van State heeft de beroepen ongegrond verklaard.

Als alles volgens plan verloopt, wordt in de zomer van 2019 begonnen met de bouw van Wilhelminahaven. Dit najaar wordt waarschijnlijk al gestart met het bouwrijp maken van het terrein.


Plaats: Oosterhout
Opdrachtgever: Tandem Oosterhout Beheer
Ramingsgroep: 24 miljoen euro
Nummer: 126831


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl.

Reageer op dit artikel