bouwbericht

Aalsmeer krijgt wandel- en fietsboulevard aan Waterfront Westeinderplassen

woningbouw Premium 1814

Aalsmeer krijgt wandel- en fietsboulevard aan Waterfront Westeinderplassen

Aalsmeer heeft plannen om een wandel- en fietsboulevard aan te leggen aan de populaire Westeinderplassen. Ook is het de bedoeling dat het huidige Surfeiland groter en aantrekkelijker wordt. Waterfront, zo heet het plan dat gemeente onlangs heeft gelanceerd. Want Aalsmeer moet ‘een gezicht aan het water’ krijgen, aldus de gemeente. Deze ambitie is vastgelegd in de Gebiedsvisie Aalsmeer 2020.

Grond-, Weg-, en Waterbouw en energie

Aanleggen wandel-en fietsboulevard / aantrekkelijkheid van het surfeiland vergroten in het plan 'Waterfront' aan de Westeinderplassen.

AALSMEER | Initiatief | € 1.000.000 - € 2.000.000

Het Surfeiland en omgeving is al jaren een geliefde plek, met name in de zomermaanden. Het strand – dat vlak bij het centrum van Aalsmeer ligt – is echter vrij snel vol, net als de aanwezige picknicktafels. Het oversteken van de Kudelstaartseweg wordt als een probleem gezien, zebrapaden zijn er niet of nauwelijks. Ook kunnen bezoekers hun fietsen niet fatsoenlijk kwijt. Het gaat om de oever ten zuiden van de Watertoren.

De gemeente heeft IMOSS bureau voor stedenbouw ingeschakeld om een landschappelijk inrichtingsplan te maken op basis van ideeën en wensen van inwoners van Aalsmeer. Inwoners en gebruikers van de Westeinderplassen kunnen via een speciale Waterfront app aangeven waar hun wensen liggen. Moeten er steigers komen of niet? Zijn jetski’s wel of niet welkom op het water? Moet er een amfitheater komen? Is er wel of geen ruimte voor bijvoorbeeld een foodtruckfestival?

Het is de bedoeling dat eind september drie varianten worden gepresenteerd. In december wordt bekendgemaakt welke variant daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden.

De Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS) is nauw bij het project betrokken. Deze stichting is in 2008 opgericht door de provincie Noord-Holland en de Luchthaven Schiphol. Het rijk is mede-financier. De stichting heeft als doel de kwaliteit van de leef- en woonsituatie van bewoners in de Schipholregio te verbeteren. SLS levert bijdragen aan projecten als Waterfront, verder biedt de stichting hulp aan individueel gedupeerden en zorgt het voor een vergoeding van fysieke schade aan bebouwing als gevolg van turbulentie die door stijgende of landende vliegtuigen wordt veroorzaakt.


Plaats: Aalsmeer
Opdrachtgever: Gemeente Aalsmeer
Ramingsgroep: 1 à 2 miljoen euro
Nummer: 521498


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl.

Reageer op dit artikel