bouwbericht

Zeghezoom Woudenberg: woningen met houten boerenschuur

woningbouw Premium 3708

Zeghezoom Woudenberg: woningen met houten boerenschuur

Slingerende landweggetjes, met huizen die niet strak langs de straat worden gebouwd, maar volgens de architect ‘als het ware over de locatie worden gestrooid’: zo komt het wijkje Zeghezoom in Woudenberg er globaal uit te zien. Zeghezoom is het laatste stukje binnen de grote nieuwbouwwijk Het Groene Woud, in de noordoosthoek van Woudenberg. Bemog Projectontwikkeling uit Zwolle is de ontwikkelaar van het project, Mix Architectuur uit Ede is verantwoordelijk voor het ontwerp. De Gilden Bouw en Onderhoud uit Kampen is aangetrokken als hoofdaannemer.

Wonen

Bouwen 18 koopwoningen aan de Zegheweg in het plan 'Zeghezoom'. Installateurs bekend bij aannemer.

WOUDENBERG | Uitvoering | € 2.000.000 - € 5.000.000

Zeghezoom bestaat uit achttien woningen: vrijstaande woningen en twee-onder-een-kappers. Geen woning is dezelfde: er wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen en kleuren. De ene woning krijgt een erker, de ander een veranda. Het ene huis krijgt bijvoorbeeld een afwerking met antraciet dakpannen, terwijl een andere woning juist een rieten kap krijgt. De kavels worden omzoomd door beukenhagen. Saaie garages kom je volgens de architect niet tegen in Zeghezoom: in elke tuin komt een zwarte, houten boerenschuur te staan. In deze schuur zouden bewoners hun auto kunnen parkeren.

Nieuwbouwplan Het Groene Woud bestaat in totaal uit 438 woningen. Daarvan is het overgrote merendeel – ruim 360 huizen – intussen gebouwd. Het aanbod van koop- en huurwoningen is breed: van sociale huurwoningen tot vrije kavels, en alles wat daar tussenin zit. Op dit moment wordt gebouwd aan Parkeiland, midden in Het Groene Woud. Parkeiland – dat wordt ontwikkeld door BPD – ligt aan het water en bestaat uit twaalf twee-onder-een-kap woningen en negen drie-onder-een-kap woningen. Alle woningen van Parkeiland zijn verkocht.

Het is de bedoeling dat Het Groene Woud medio 2019 helemaal klaar is.


Plaats: Woudenberg
Opdrachtgever: Bemog Projectontwikkeling
Ramingsgroep: 2.268.000 miljoen euro
Nummer: 504214


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl.

Reageer op dit artikel