bouwbericht

The Muse: luxe woontoren aan de Wijnhaven Rotterdam

woningbouw Premium 4542

The Muse: luxe woontoren aan de Wijnhaven Rotterdam

The Muse, zo heet de in aanbouw zijnde luxe woontoren aan de Wijnhaven in het Maritiem District in Rotterdam. The Muse bestaat uit 94 koopappartementen met woonoppervlaktes tussen de 80 en ruim 200 vierkante meter. Het gaat om havenappartementen, terraswoningen, torenappartementen en penthouses. Op de begane grond komen twee commerciële ruimtes van 400 en 500 vierkante meter. The Muse telt 23 woonlagen. Op de vijfde verdieping gaat de plint over in de toren. Hier komt het collectieve dakterras dat exclusief door de bewoners kan worden gebruikt. Parkeren gebeurt op laag 1 tot en met 3. Op de zesde verdieping bevinden zich twee hotelkamers voor gasten.

Wonen

Bouwen woontoren 'The Muse' met 94 appartementen / parkeergarage / commerciële ruimte aan de Wijnhaven. Blitta verzorgt installatie puien.

ROTTERDAM | Uitvoering | € 10.000.000 - € 50.000.000

Opdrachtgever is V.O.F. WH 69, projectontwikkelaar is Wilma Wohnen Süd GMBH uit Duitsland. Barcode Architects heeft de toren ontworpen, Smit’s Bouwbedrijf is de hoofdaannemer van het project.

The Muse verrijst op een bijzondere plek in Rotterdam: tussen de Maas en Markthal, De Oude Haven en de Witte de Withstraat. The Muse, die wordt gebouwd met wit beton in een antraciet silhouet, is volgens de opdrachtgever een ‘work of art’. ‘Barcode Architects is er in geslaagd om de grenzen van de verbeelding te verleggen door hoogstaand design te combineren met doordachte plattegronden en optimaal comfort’.

De façade van de woontoren kent twee karakters. De noord- en zuidgevel zijn transparant, laten veel licht binnen en bieden een mooi vergezicht over de Maas en de stad. De oost- en westgevel zijn meer gesloten van aard en zorgen voor privacy. De omkadering van de gevel moet de bijzondere vorm van The Muse accentueren.

Het Maritiem District is de laatste jaren hard bezig uit te groeien tot een nieuw, dynamisch stadsdeel met opvallende architectuur en bijzondere projecten, zoals de Markthal, de ‘100HOOG’ en het Citizen-M hotel. Met de bouw van The Muse is vorig jaar zomer begonnen. De oplevering staat gepland in 2019.


Plaats: Rotterdam
Opdrachtgever: V.O.F. WH 69
Ramingsgroep: 18 miljoen
Nummer: 304257


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl.

Reageer op dit artikel