bouwbericht

Haarzicht: 500 woningen bij Vleuten-De Meern

woningbouw 3853

Haarzicht: 500 woningen bij Vleuten-De Meern

Dorpse straatjes, landelijke vergezichten en een dorpspark dat diagonaal door de wijk loopt: het zijn de belangrijkste kernmerken van Haarzicht, een nieuwe wijk in Vleuten-De Meern (gemeente Utrecht). Het is de bedoeling dat in Haarzicht circa 500 woningen worden gebouwd. Het gaat om rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Ook komen er vrije kavels in de verkoop. De nieuwe wijk ligt tegen het bestaande dorp van Vleuten aan, met landgoed Haarzuilens in de ‘achtertuin’ en in de buurt van Kasteel de Haar en de Haarrijnseplas. Verschillende projectontwikkelaars zijn bij Haarzicht betrokken: Bouwinvest, AM, Ovast en Bunnik projecten.

Wonen

Bouwen 49 sociale huurwoningen aan de Stalmeesterlaan / Kamerheerlaan / Haarzichtlaan. Onderdeel nieuwbouwwijk 'Haarzicht'. Installateurs bekend bij aannemer. 'Haarzicht' 1e fase. Hoofdproject zie 684008.

VLEUTEN | Uitvoering | € 5.000.000 - € 10.000.000

Haarzicht is verdeeld in vijf verschillende buurten: de Dorpsrand, het Centrale deel, de Erven, de Lanen en de Parkzoom. Elke buurt heeft zijn eigen sfeer. AM is begonnen met de realisatie van 49 woningen in fase 1. Het gaat om rijwoningen van twee verschillende types: Welmoed (circa 125 vierkante meter) en Nobel (circa 155 vierkante meter). Deze 49 woningen worden gebouwd als nul-op-de-meter woningen (NOM-woningen). De huizen worden voorzien van warmtewisselaars, op het dak komen zonnepanelen.

Naast woningen krijgt de wijk ook een school met kinderopvang: basisschool Kees Valkenstein en kinderopvangorganisatie Kind & Co komen in een energieneutraal gebouw dat in 2019 wordt geopend. Het gebouw krijgt bovendien een gymzaal, zodat inwoners van Haarzicht hier ’s avonds kunnen sporten.

Tijdens het bouwrijp maken van deze nieuwbouwlocatie zijn intensieve bewonerssporen uit onder meer de bronstijd en de middeleeuwen gevonden. Het officiële startsein voor de bouw van Haarzicht gebeurde tijdens een zogenaamde publieksdag onder leiding van een stadsarcheoloog: op deze dag werden verschillende archeologische vondsten getoond.

AM is onlangs ook begonnen met de verkoop van fase 2: 26 twee-onder-een-kapwoningen in de wijken De Erven en De Lanen. Deze woningen krijgen lage goten, lange dakvlakken en mooie overstekken, houten gevelbekleding en luiken.

Het is de bedoeling dat Haarzicht in 2021 klaar is.


Plaats: Vleuten
Opdrachtgever: Gemeente Utrecht
Nummer: 150599


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl.

Reageer op dit artikel