bouwbericht

Watervilla’s op nieuw eilandje bij Arnhem

woningbouw Premium 1753

Watervilla’s op nieuw eilandje bij Arnhem

Op het Zuydereiland – in de nieuwe Arnhemse wijk Schuytgraaf – is deze maand begonnen met de bouw van 19 geschakelde watervilla’s. Dat gebeurde met het ingraven van tijdcapsules onder de toekomstige woningen van de kopers. In deze capsules zitten briefjes waarop de bewoners een wens of boodschap voor de toekomst hebben geschreven.

Wonen

Bouwen 19 geschakelde watervilla's aan het Zuidereiland in het deelplan 'Zuydereiland', onderdeel van 'De Eilanden' in de wijk Schuytgraaf. De Eilanden liggen in de Schuytse Laak in de wijk Schuytgraaf aan de rand van Arnhem. De huizen worden bijzondere, water gerelateerde kubistische woningen met een modulaire opbouw. De prijzen variëren van € 335.000 tot 500.000. Fase 1 met 11 woningen is inmiddels gestart, fase 2 met 8 woningen start na de bouwvak van 2018.

ARNHEM | Uitvoering | € 2.000.000 - € 5.000.000

De 19 woningen hebben uitzicht op het aangelegde natuurgebied Schuytse Laak. Het Zuydereiland is een van de twee eilanden in Schuytgraaf, naast het Noordereiland. Samen vormen ze ‘De Eilanden’. Deze eilanden liggen in de voormalige zandwinplas, in een natte ecologische zone. Het Noordereiland is intussen bewoond.

Heilijgers Projectontwikkeling is de ontwikkelaar van het project, Heilijgers Bouw is de aannemer. Mix Architectuur is verantwoordelijk voor het ontwerp. De woningen bestaan uit een twee-of drielaags basismodel en hebben een kubistische architectuur met een modulaire opbouw. De benedenverdieping vormt de basis van de woning, verder kunnen bewoners kiezen voor een extra woonlaag of een dakterras. De woningen kosten 365.000 euro of meer.  De kamerhoge ramen zorgen voor veel licht en een ruimtelijk effect in de watervilla’s.

Alle woningen worden duurzaam gebouwd en krijgen onder meer zonnepanelen. De eerste woningen zijn vermoedelijk in de zomer van 2019 klaar. De woningen worden in twee fasen gebouwd. De eerste fase bestaat uit elf woningen, de tweede fase uit acht woningen.

‘Arnhem in de Betuwe’, zo wordt Schuytgraaf ook wel genoemd. Dat komt door de nabijheid van de Betuwe aan de ene kant, en de binnenstad van Arnhem aan de andere kant. Deze nieuwe wijk krijgt in totaal ruim 6200 woningen, verdeeld over 26 verschillende buurten. Het gaat om koop- en huurwoningen. Volgens de ontwikkelaars onderscheidt Schuytgraaf zich van andere nieuwbouwwijken doordat alle buurten een eigen karakter hebben. Op dit moment zijn meer dan 4000 woningen opgeleverd.


Plaats: Arnhem
Opdrachtgever: Heilijgers Projectontwikkeling
Ramingsgroep: 3.8 miljoen euro
Nummer: 491485


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl.

 

Reageer op dit artikel