bouwbericht

La Couronne: herenhuizen op plek huishoudschool Vught

woningbouw 1033

La Couronne: herenhuizen op plek huishoudschool Vught

Op de plek van de voormalige huishoudschool aan de Irenelaan in Vught verrijzen 17 riante herenhuizen. Dura Vermeer is de ontwikkelaar van het project aan het Lievevrouwenpark, Six Architects is verantwoordelijk voor het ontwerp. Dura Vermeer kocht de school inclusief grond – bij elkaar circa 6000 vierkante meter – voor iets meer dan twee miljoen euro van de gemeente Vught.

Wonen

Bouwen, na sloop voormalige Tuinbouwschool, 17 herenhuizen (koop) aan de Irenelaan 1. Project 'La Couronne'. Betreft voormalige Europese aanbesteding. Procedure: openbaar. Juni 2018 begonnen met de sloop.

VUGHT | Gegund | € 2.000.000 - € 5.000.000

De ontwikkelaar noemt het project – dat de naam ‘La Couronne’ heeft gekregen –  een ‘project met een majestueuze grandeur’. Voor het ontwerp van de woningen is gekozen voor de Zocherstijl, een mix van neoclassicistische kenmerken en Hollandse eenvoud. Deze stijl sluit volgens de architect aan de bij 19e eeuwse villa’s die rond het park aan de Irenelaan staan.

De herenhuizen – met woonoppervlaktes tussen de 215 en 286 vierkante meter – hebben royale vertrekken met hoge plafonds en ramen. De huizen hebben standaard zes slaapkamers, twee badkamers, een zolder en een forse tuin. Er zijn twee verschijningsvormen: metselwerk en stucwerk. Alle herenhuizen beschikken bovendien over twee parkeerplaatsen op het achtergelegen parkeerterrein. De prijs: vanaf 550.000 euro vrij op naam.

De herenhuizen worden volgens de ontwikkelaar traditioneel gebouwd, ‘waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technieken en installaties’. Denk aan zonnepanelen en de slimste energievoorzieningen.

De belangstelling voor een woning is groot, bleek tijdens de start van de verkoop in maart: alle woningen staan intussen onder optie. Onlangs is begonnen met de sloop van het schoolgebouw uit 1953. Het oude logo van de huishoudschool wordt verwerkt in een toegangspoort. Als alles volgens planning verloopt, wordt in september begonnen met de bouw.


Plaats: Vught
Opdrachtgever: Dura Vermeer Bouw Zuid
Ramingsgroep: 2.5 miljoen euro
Nummer: 178697


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl.

 

Reageer op dit artikel