bouwbericht

Grote Wetering Klarenbeek: project van de lange adem krijgt vorm

woningbouw Premium 578

Grote Wetering Klarenbeek: project van de lange adem krijgt vorm

Grote Wetering, een groot nieuwbouwproject in het Gelderse dorp Klarenbeek, krijgt steeds meer vorm. In totaal verrijzen hier circa negentig woningen in drie verschillende fasen. De eerste mensen wonen er nu ruim een jaar.

Wonen

Bouwen 12 appartementen / 22 woningen aan het Duizendblad. Project 'Grote Wetering', fase 1. Appartementen worden afgenomen door IJsseldal. Loohuis doet installaties voor appartementen.

KLARENBEEK | Opgeleverd | € 2.000.000 - € 5.000.000

Ontwikkelaar D&D Projecten uit Klarenbeek is onlangs gestart met de verkoop van fase twee. Daarbij gaat het om 22 woningen. De huizen zijn nagenoeg allemaal verkocht, zegt directeur Theo Dijkhof van D&D Projecten. ,,De rente staat laag, dat merken we goed. In principe kunnen we eind dit jaar starten met de bouw van fase 2.’’

Klarenbeek ligt in het hart van de stedendriehoek Apeldoorn – Deventer – Zutphen, met veel bos- en agrarisch gebied. De nieuwbouwlocatie bevindt zich op voormalige weilanden midden in het dorp.

Projectvoorbereiding ingewikkeld

Volgens Dijkhof heeft het project Grote Wetering een bijzonder lange voorbereidingsperiode gekend. De allereerste plannen dateren al van 2004. Dat het zo lang heeft geduurd, heeft volgens hem vooral te maken met het feit dat het ene deel van de nieuwbouwlocatie onderdeel is van de gemeente Voorst, terwijl het andere deel onder de gemeente Apeldoorn valt. ,,Dat maakt de projectvoorbereiding natuurlijk behoorlijk ingewikkelder, de afstemming kostte daardoor veel extra tijd. Het bestemmingsplan is dan ook zeer zorgvuldig voorbereid. In een werkatelier hebben twee landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen, verkeerskundigen en specialisten in de waterhuishouding daar twee jaar aan gewerkt.’’ Want ook het Waterschap Vallei en Veluwe heeft zich, met betrekking tot de waterhuishouding, in de planvorming gemengd.

Alle woningen van Grote Wetering hebben uitzicht op de groengebieden. De opzet van de wijk is dorps, aldus Dijkhof. De huizen wordt traditioneel gebouwd, met baksteen en dakpannen.

Als alles volgens planning verloopt, is Grote Wetering in 2024 helemaal klaar.


Plaats: Klarenbeek
Opdrachtgever: D&D Projecten BV
Ramingsgroep: 2.5 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Foto's

Reageer op dit artikel