bouwbericht

Centrum Nieuw-Vennep nieuw leven ingeblazen

woningbouw 1201

Centrum Nieuw-Vennep nieuw leven ingeblazen

Jonkheer van de Poll, zo heet het nieuwbouwplan in het centrum van Nieuw-Vennep. Het project bestaat uit 104 woningen. Woningcorporatie Ymere is opdrachtgever van het project, Thunnissen Bouw uit Heemstede is onlangs begonnen met de bouw van de eerste woningen.

Wonen

Bouwen 40 koopwoningen / 13 sociale huurwoningen aan de Jonkheer van de Pollstraat / bouwen 10 sociale huurwoningen / 41 appartementen aan de Gelevinkstraat. Project 'Jonkheer van de Poll', ook bekend als fase 2 in het project Nieuwe Kom.

NIEUW-VENNEP | Opgeleverd | € 10.000.000 - € 50.000.000

Jonkheer van der Poll omvat 64 sociale huurwoningen (appartementen en rijwoningen) en 40 koopwoningen (rijwoningen). Alle koopwoningen zijn intussen verkocht. Het gaat om ruime huizen (vanaf 114 vierkante meter) met grote, zonnige tuinen tussen de 14 en 25 meter diep, inclusief een parkeerplaats op eigen terrein. De woningen zijn verdeeld over vier woonblokken in twee straten: de Jonkheer van de Pollstraat en de Gelevinkstraat. Het wordt een groen buurtje, gebouwd in de tuindorpse stijl, laat Ymere weten. Scala Architecten uit Den Haag heeft de woningen ontworpen. De bouw van de 104 woningen neemt naar verwachting zo’n anderhalf jaar in beslag.

Dooie boel

Het project van Ymere is onderdeel van de Nieuwe Kom, zoals het centrumgebied van Nieuw-Vennep wordt genoemd. Volgens wethouder Tom Horn was dit gebied in 2014 nog ‘een dode boel’, vertelt hij in InforMeer, een uitgave van de gemeente Haarlemmermeer. ‘Er waren wel plannen, maar die kwamen niet van het papier af, mede als gevolg van de crisis. Sinds 2014 is er gelukkig weer meer vertrouwen in en belangstelling voor en durven marktpartijen er weer in te investeren.’’

De Nieuwe Kom moet volgens de wethouder weer het levendige en aantrekkelijke centrum voor alle Vennepers wordt. ,,Zij moeten de Nieuwe Kom ervaren als hart van het dorp, als centrum voor ontmoeting.’’

Naast woningen verrijzen in dit centrumgebied ook het Marktgebouw en een Medisch Centrum. Het Marktgebouw, dat nu nog in de ontwerpfase zit, verrijst aan het Harmonieplein. Het voorlopige programma voor de begane grond bestaat uit het politiebureau, horeca met terras, het gemeentelijk servicecentrum en een multifunctionele ruimte. Op de bovenste drie verdiepingen komen vermoedelijk woningen. Vink Bouw is ontwikkelaar van het Marktgebouw. In het Medisch Centrum komen huisartsen, een apotheek en fysiotherapeuen. Ook de openbare ruimte in het gebied wordt aangepakt.


Plaats: Nieuw-Vennep
Opdrachtgever: Ymere
Ramingsgroep: 14,5 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Foto's

Reageer op dit artikel