bouwbericht

Op Dreef: studentencomplex in Utrecht met wasbar én bootcamp-track

woningbouw 1172

Op Dreef: studentencomplex in Utrecht met wasbar én bootcamp-track

Een markant en groen studentencomplex, maar ook een nieuw landmark voor de Utrechtse wijk Overvecht: zo wordt ‘Op Dreef’ in de markt gezet.

Wonen

Bouwen studentencomplex met 629 studentenwoningen ( huur), waarvan 491 zelfstandige compacte appartementen van ca 22 m² met eigen faciliteiten, zoals douche, wc, keuken, eigen voordeur / 10 grotere studio’s van circa 55 m2 / 20 woningen voor minder validen / 108 units gegroepeerd in woongroepen (6 per groep) / verdiepte fietsenbergingen / horeca en publieke voorzieningen (1.000 m2) aan de Gerbrandypad /Brailledreef. Project 'Op Dreef'. De sloop van de loodsen is uitgevoerd door van Vliet Sloopwerken uit Gorinchem. Selectie installateurs is gaande.

UTRECHT | Gegund | € 10.000.000 - € 50.000.000

‘Op Dreef’ telt in totaal 629 studentenwoningen. Het gaat om 491 zelfstandige appartementen van circa 22 vierkante meter met eigen douche, keuken en 108 units die zijn gegroepeerd in woongroepen (zes per groep). Verder komen er tien grotere studio’s van 55 vierkante meter en twintig woningen speciaal bedoeld voor mindervalide studenten.

Collectieve daktuinen, binnenplaats en bootcamp-track

In het complex komt een aantal collectieve voorzieningen, zoals gezamenlijke woonkamers, een bibliotheek, een wasbar, een fitnessruimte en een verdiepte fietsenberging. Opvallend zijn de collectieve daktuinen op elke verdieping. Verder is ruimte gereserveerd voor een collectieve binnenplaats, inclusief bootcamp-track.

‘Op Dreef’ is een project van Van Wijnen en IC Netherlands en wordt gebouwd aan de Brailledreef, vlakbij winkelcentrum Overvecht. Team V Architectuur heeft het studentencomplex ontworpen. Het is de bedoeling dat eind 2018 kan worden gestart met de bouw van het complex.

Wethouder Kees Geldof is content met het project: ,,Omdat er veel vraag is naar studentenwoningen in Utrecht, is dit een belangrijke ontwikkeling. Maar ook qua uitstraling en kwaliteit is dit een bijzonder project. Het gaat er mooi uitzien.’’

Uitsneden brengen lucht en activiteit in ontwerp

‘Op Dreef’ bestaat uit twee getrapt oplopende torens van zestien verdiepingen. Twee opengewerkte uitsneden accentueren de getrapte opbouwvorm, aldus architect Do Janne Vermeulen van Team V. ,,De uitsneden brengen letterlijk lucht en activiteit in de gevel en zorgen voor aansluiting op de naastgelegen bebouwing.’’ De gevel bestaat uit lichte bakstenen en grote ramen met Franse balkons. Het complex krijgt energie-opwekkende gevels en daken en stadsverwarming met warmte- en koude opslag.


Plaats: Utrecht
Opdrachtgever: IC Netherlands en Van Wijnen
Ramingsgroep: 20 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Foto's

Reageer op dit artikel