bouwbericht

Molenbeek Nunspeet komt na ruim 20 jaar van de grond

woningbouw 519

Molenbeek Nunspeet komt na ruim 20 jaar van de grond

In Nunspeet is begonnen met de bouw van de eerste huizen in Molenbeek, een nieuwe wijk aan de noordoostkant van het dorp. Molenbeek ligt tussen de bestaande woonwijken De Brake en De Bunte.

Wonen

Bouwen 220 woningen (vrijstaand / twee-onder-een-kap / patio- en rijwoningen) aan de zuidkant van voormalig vliegbasis Soesterberg aan de Verlengde Paltzerweg. De woonwijk wordt 20 hectare groot en geheel gasloos. Volgens de huidige planning moeten de bouwplannen en vergunningen in 2020 rond zijn, waarna de woningen in 2025 gerealiseerd moeten zijn. Deze woonwijk wordt ontwikkeld zodat 380 hectare als groengebied behouden blijft.

SOESTERBERG | Initiatief | € 50.000.000 - € 200.000.000

In de komende jaren verrijzen hier circa 450 woningen. De eerste fase bestaat uit ongeveer 200 rijwoningen, twee-onder-een-kap woningen, vrijstaande huizen en vrije kavels.

Het te ontwikkelen gebied ligt in het beekdal van de Molenbeek en was tot voor kort agrarisch gebied. Hier liepen koeien, ook werd er onder meer maïs verbouwd. Molenbeek wordt neergezet als een ‘landelijke wijk met een dorps karakter’. Er is gekozen voor speelse straten en hofjes. Alle woningen krijgen een voortuin. Parkeren vindt zo veel mogelijk plaats op eigen terrein, om een vriendelijk straatbeeld te krijgen.

Lang gewacht

De inwoners van Nunspeet hebben lang op dit project moeten wachten, zegt Victor van Braam van Vloten, namens de gemeente Nunspeet coördinator Molenbeek. ,,Al sinds 1995 wordt gesproken over een uitbreidingslocatie van Nunspeet op deze locatie. Door verschillende oorzaken kwam het er lang niet van, maar eind 2015 is de ontwikkeling echt op gang gekomen. Je merkt goed dat er behoefte aan is, want de belangstelling voor een woning is groot. De interesse voor de huizen en de kavels van fase 1 was in elk geval boven verwachting.’’

Variatie

Verschillende partijen zijn (of gaan) aan de slag met fase een. Zoals VOF Molenbeek, een samenwerking tussen Lithos Bouw & Ontwikkeling uit Amersfoort en Bemog Projektontwikkeling uit Zwolle. De ontwikkelcombinatie realiseert in deze fase 73 woningen. Ook worden 28 woningen in CPO-verband gebouwd. Verder geeft de gemeente 39 kavels uit. Woningcorporatie Omnia Wonen realiseert 20 compacte eengezinswoningen voor huishoudens met een kleine beurs. Van Pijkeren Woningbouw uit Dalfsen begint binnenkort met de bouw van twintig woningen.


Plaats: Nunspeet
Opdrachtgever: Gemeente Nunspeet
Ramingsgroep: Nog niet bekend


 

Reageer op dit artikel