bouwbericht

Eigen Haard gaat portiekwoningen energieneutraal maken

woningbouw 648

Eigen Haard gaat portiekwoningen energieneutraal maken

De Amsterdamse woningcorporatie Eigen Haard start na de zomer met de grootschalige renovatie van 157 portiekwoningen in de Wegener Sleeswijkbuurt in Amsterdam-West. De woningen, verdeeld over vijf woonblokken van vier verdiepingen, zijn eind jaren vijftig gebouwd en worden stuk voor stuk gerenoveerd tot Nul-op-de-meter woningen.

Wonen

Renoveren 157 portiekwoningen verdeeld over 5 blokken in de Wegener Sleeswijkbuurt aan de De-Grote-Geusplein / Hans Onversaagdstraat / Gerrit Stuyverstraat / Lieven Keersemakerstraat / Pieter Buyskensstraat. Woningen worden gerenoveerd naar nul-op-de-meter en krijgen o.a. nieuwe isolatie / ruimere keuken / nieuwe badkamer en toilet / nieuw balkon. Duurzaam project vanwege zonnepanelen / wtw.

AMSTERDAM | Uitvoering | € 1.000.000 - € 2.000.000

“Eigen Haard is de eerste Amsterdamse corporatie die aan de slag gaat met het renoveren van de woningvoorraad naar Nul-op-de-meter. Wij hopen dat na deze renovatie meer projecten zullen volgen’’, aldus Niek Schaap, senior projectontwikkelaar bij Eigen Haard.

Dura Vermeer voert de renovatie uit. De overeenkomst tussen beide partijen werd tijdens de Provada ondertekend. De werkzaamheden worden blok voor blok uitgewerkt, zegt Bart Schuring van Dura Vermeer. Schuring is manager Uitvoering Stroomsversnelling. Stroomversnelling, in 2013 gelanceerd, is een initiatief van bouwers en woningbouwcorporaties om Nul-op-de-meter renovaties van 11.000 huurwoningen mogelijk te maken.

Frisse uitstraling

De bewoners van de portiekwoningen in de Wegener Sleeswijkbuurt krijgen straks een goed geïsoleerd huis met minder geluidsoverlast, een ruimere keuken, een nieuwe badkamer en toilet en een nieuw balkon. Ook komen er nieuwe daken met daarop zonnepanelen. Bovendien krijgen de gevels een frisse uitstraling, met een volledige nieuwe, geprefabriceerde schil. De woonlasten blijven gelijk.

Logeerwoning

De renovatiewerkzaamheden worden blok voor blok uitgewerkt, aldus Schuring. ,, Met een portiekwoning zijn we gemiddeld zo’n veertien dagen bezig. Het is een renovatie waarbij de bewoners de mogelijkheid hebben om thuis te kunnen blijven wonen, maar ze kunnen ook kiezen voor een logeerwoning. We stellen in elk geval 25 logeerhuizen beschikbaar. Deze huizen liggen in de directe omgeving van de te renoveren flats.’’

De renovatiewerkzaamheden starten in derde week van oktober. Als alles volgens planning verloopt, zijn de 157 portiekwoningen eind 2018 energieneutraal.


Plaats: Amsterdam
Opdrachtgever: Eigen Haard


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel