bouwbericht

Waalre krijgt villapark

woningbouw 200

Waalre krijgt villapark

Aan de rand van het Brabantse Waalre verrijst binnenkort Villapark De Smaragd. Ontwikkelaar van dit project is Latoures uit Waalre. Op de te ontwikkelen locatie liepen tot voor kort paarden en werd onder meer maïs verbouwd.

Het gaat om een locatie van circa 3,6 hectare. De ontwikkeling is mogelijk dankzij de Ruimte voor Ruimte-regeling. Hierbij zijn veestallen in het buitengebied afgebroken en fosfaatrechten ingeleverd, en mogen in plaats daarvan elders in de provincie Brabant – aan de randen van dorpen en steden – bouwkavels worden uitgegeven.

De kavels in De Smaragd zijn uitermate ruim: tussen de 500 en 1300 vierkante meter. Het gaat in totaal om 36 bouwkavels, zegt directeur Luc van Aken van Latoures. Binnen het plan heeft de kavelkoper veel ruimte om de villa naar eigen wens en inzicht te realiseren, aldus Van Aken. ,,Er is uiteraard wel een beeldkwaliteitsplan opgesteld.

Stijlvilla’s

In principe zijn er twee bouwstijlen mogelijk: stijlvilla’s met een moderne, kubistische architectuur en landvilla’s met een rieten kap. Neemt niet weg dat toekomstige bewoners binnen dat beeldkwaliteitsplan veel vrijheid hebben. Mensen mogen zelf een architect en een aannemer kiezen. En als ze niemand kunnen vinden, kennen wij een aantal partijen.’’

De Smaragd krijgt vier pleintjes. Om het villapark een zo groen mogelijk karakter te geven, zijn bewoners verplicht een groene erfafscheiding te nemen. De Smaragd ligt vlakbij natuurreservaat Dommeldal.

Grote belangstelling

Als alles volgens planning verloopt, wordt de wijziging van het bestemmingsplan half maart onherroepelijk. Dan kan worden begonnen met de start van de verkoop van de kavels. De belangstelling is in elk geval groot, zegt Van Aken. ,,Op driekwart van de kavels ligt al een optie. Ik weet van sommige mensen dat ze al druk in overleg zijn met een architect, terwijl het koopcontract nog niet is ondertekend.’’

Belangstellenden komen met name uit Waalre en directe omgeving. Van Aken: ,,Het is een perfecte locatie: in het groen, maar ook dichtbij Brainport, met grote bedrijven als ASML, Philips en VDL.’’


Plaats: Waalre
Opdrachtgever: Latoures
Ramingsgroep: 5 tot 7.5 miljoen euro


 

Reageer op dit artikel