bouwbericht

Romantisch wonen aan de Losplaatskade

woningbouw 130

Romantisch wonen aan de Losplaatskade

Losplaatskade, zo heet de nieuwe woonwijk op de voormalige gemeentewerf aan de Losplaatsweg in Noordwijk. De inbreidingslocatie grenst aan de oude kern van Noordwijk Binnen. In totaal worden er 49 woningen gerealiseerd aan de nieuwe, meanderende woonstraat, het groene binnenhof of aan de kade.

Wonen

Bouwen 49 woningen op terrein vml. gemeentewerf / vml. terrein van Alliander aan de Losplaatsweg. Project 'Losplaatskade'. Duurzaam project vanwege zonnepanelen.

NOORDWIJK ZH | Opgeleverd | € 2.000.000 - € 5.000.000

Binnen het plan wordt de loop van de Woensdagse Wetering hersteld als een gracht met kade. De gemeente is momenteel bezig met het bouw- en woonrijk maken van de wijk, samen met AW Vessies Infra. Het aanleggen van een nieuwe gracht met kade en het vervangen van het hoofdriool zijn daar onderdeel van. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting eind december afgerond.

Losplaatskade is een project van Thunnissen uit Heemstede. Bureau 070 uit Den Haag heeft de 49 woningen ontworpen, i-mago is verantwoordelijk voor de ruimtelijke ontwikkeling van de nieuwe wijk.

Losplaatskade wordt volgens projectontwikkelaar Martijn Goesten van Thunnissen een intieme woonwijk die is gebaseerd op de oude stijlelementen uit de omgeving. Het gaat om 49 grondgebonden woningen, waarvan vijftien koopwoningen in het sociale segment. Het wordt een gevarieerde wijk, vervolgt Goesten. ,,We hebben er voor gekozen om woningen van hoogwaardige kwaliteit met veel variatie te realiseren. De variatie uit zich bijvoorbeeld in verspringende gevels, wisselende dakgoten en afwijkende kapvormen. Ook kiezen we voor gevarieerd kleurgebruik in het metselwerk en ramen met verschillende roedeverdelingen.’’ Al deze elementen moeten er voor zorgen dat de Losplaatskade een romantische en karakteristieke uitstraling krijgt.

Er is plek voor auto’s, maar het blik wordt zoveel mogelijk aan het zicht onttrokken. Dat gebeurt door de aanleg van zogenaamde parkeerhofjes tussen de woningen in. Om deze parkeerhofjes komen groene hagen. In het midden van de wijk komt een groene speelplek voor de kinderen.

In juli is gestart met de verkoop van de eerste fase. Goesten: ,,De belangstelling was overweldigend, de meeste woningen zijn verkocht. We starten binnenkort dan ook vol goede moed met de verkoop van de tweede en laatste fase.’’ Als de voortekenen niet bedriegen, zullen ook deze woningen snel verkocht worden, verwacht de projectontwikkelaar. De start van de bouw is in het eerste kwartaal van 2017. De eerste woningen zullen eind 2017 of begin 2018 worden opgeleverd.Plaats: Noordwijk
Opdrachtgever: Thunnissen
Ramingsgroep: Nog niet bekendReageer op dit artikel