bouwbericht

Bright: nieuwe blikvanger voor hart oude Rotterdam

woningbouw 401

Bright: nieuwe blikvanger voor hart oude Rotterdam

Bright, zo heet de nieuwe woontoren die in het hart van het oude Rotterdam gebouwd gaat worden. De woontoren verrijst op een smalle, driehoekige strook tussen de Verlengde Willemsbrug, Wijnhaven en de Willem de Kooning Academie.

Wonen

Bouwen woontoren (70 m hoog) met 612 full-service huur appartementen / commerciële ruimte aan de André van der Louwbrug / restaurant met terras aan de Wijnhaven / fitnessruimte / bibliotheek / loungehoek / wasserette / dakterras van ca. 600 m2 aan de Wijnhaven / Blaak / Verlengde Willembrug. Project 'OurDomain Rotterdam Blaak' (vml. project Bright). Duurzaam project vanwege aansluiting op warmtenet.

ROTTERDAM | Uitvoering | € 10.000.000 - € 50.000.000

Tangram Architekten uit Amsterdam heeft het circa zeventig meter hoge bouwwerk – een blikvanger van jewelste – ontworpen. De gevels bestaan vooral uit glas en bijzondere metaalplaten ‘die meegaan met het licht’, aldus architecten Charlotte ten Dijke en Bart Mispelblom Beyer van Tangram.

Stebru Vastgoed Rotterdam, de Amerikaanse belegger Greystar en de gemeente Rotterdam hebben deze week de grondovereenkomst ondertekend. Stebru Vastgoed Rotterdam – de opdrachtgever- is een ontwikkelcombinatie die bestaat uit Stebru en BOAG.

Perceel van een frietkot

Charlotte ten Dijke en Bart Mispelblom Beyer zijn blij dat de kogel door de kerk is. Het gaat om een bijzonder gebouw op een bijzondere plek. ,,We weten nog dat we voor de eerste keer op de onbebouwde strook stond toen een voorbijganger zei: ‘Hier kun je nog geen frietkot neerzetten’, om aan te geven hoe klein het perceel eigenlijk is. Nu komt er een woontoren van zeventig meter hoog met meer dan 600 wooneenheden.

Het is een plek waar al minstens dertig jaar over gesproken wordt, maar geen enkel plan haalde het. In dat opzicht is het heel knap van Stebru dat het nu wel gaat lukken.’’

De bouwvergunning voor Bright is inmiddels afgegeven. Als alles volgens planning verloopt, gaat in december de eerste paal in de grond, aldus de architecten. Stebru Bouw is de hoofdaannemer van het project.  

Voor studenten en starters

Bright komt te liggen lang de zogenaamde Kennis-As en is bedoeld voor studenten en starters. De Markthal ligt op een steenworp afstand. Het gebouw krijgt een dakterras van circa 600 vierkante meter, op een hoogte van zeventig meter. Bewoners kunnen bovendien gebruik maken van een wasserette, fitnessfaciliteiten en een studiezaal.

Open karakter met publieksfuncties

Op de begane grond, aan de havenkant, komt een horecagelegenheid met terras. Aan de steegkant komen andere commerciële functies, zoals winkeltjes.  Mispelblom Beyer: ,,De onderste bouwlagen krijgen een open karakter met publieksfuncties: het straatleven wordt als het ware in het gebouw voortgezet. Passanten kunnen er in principe dwars doorheen kijken.’’Plaats: Rotterdam
Opdrachtgever: Stebru Vastgoed Rotterdam
Ramingsgroep: meer dan 12.5 miljoen euro 

Reageer op dit artikel