bouwbericht

Kamperen voor zelfbouwkavel Almere

woningbouw 36

Kamperen voor zelfbouwkavel Almere

Meer dan tien kampeerders hebben hun tenten opgeslagen rondom de informatieschuur van Nobelhorst in Almere: ze azen allemaal op een zelfbouwkavel in de Boswachterij, aan de zuidkant van de Bosrandbuurt.

Wonen

Nieuwbouw 24 woningen op vrije kavels in de wijk Nobelhorst, project De Boswachterij. Start verkoop kavels 10 september 2016.Zelfbouwers zal worden gevraagd een huis met de uitstraling van een boswachterswoning te ontwerpen.

ALMERE | Signalering | € 5.000.000 - € 10.000.000

Volgens Tjeerd Herrema, wethouder Ruimte van Almere, geeft deze tijdelijk ingerichte camping aan hoe geliefd dit project is: ,,We wisten dat de belangstelling groot was, maar dat zoveel mensen zouden gaan kamperen, hebben we nog niet eerder meegemaakt. Al zal ook meespelen dat het in Nobelhorst prachtig kamperen is in september.’’ De kavels gaan op zaterdag 10 september in de verkoop, in de tijdelijk ingerichte Kavelwinkel op locatie in Nobelhorst.

De kavels liggen aan het water of aan de bosrand. De kaveloppervlaktes variëren van 272 tot 583 vierkante meter, met prijzen tussen de 127.500 en 220.000 euro. Een aantal kavels kan worden gesplitst voor een twee-onder-een-kapwoning. Een van de kavels van de Boswachterij is een zogenaamde themakavel: zelfbouwers krijgen de opdracht een huis met de uitstraling van een ‘boswachterswoning’ te realiseren, passend bij het thema de boswachterij. Voor de overige kavels is veel vrijheid.

Genoeg keuze

Ook voor dit Almeerse zelfbouwproject geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Toch hoeven mensen die nu niet bij de informatieschuur in Nobelhorst kamperen, niet bang te zijn dat ze de boot missen: er valt volgens de wethouder voorlopig nog genoeg te kiezen uit deze 24 kavels. En anders komen er in 2017 weer genoeg nieuwe kavels in verkoop in Nobelhorst.  Daarnaast zijn er in Almere altijd kavels te koop. ,,Keuze genoeg.’’

Op de verkoopdag is het Expertteam Zelfbouw aanwezig: belangstellenden kunnen hier terecht voor info op het gebied van kosten en financiën die bij zelfbouw komen kijken. Ook is een bouwbegeleider aanwezig en kunnen mensen meedoen aan een rondleiding.

Nobelhorst is een nieuwe wijk in Almere Hout, aan de Oostkant van Almere. Het wordt een onderscheidende wijk met een dorpse uitstraling. Dit is terug te vinden in de verkaveling, de architectuur en de dorpse thema’s. Ook werken de bewoners samen in buurtschappen aan de inrichting en het beheer van de wijk. Het is een gemengde wijk met 70% projectmatige bouw en 30% zelfbouw. Uiteindelijk moeten er in Nobelhorst zo’n 4.200 huizen komen.

 Plaats: Almere

Opdrachtgever: Gemeente Almere 

Reageer op dit artikel