bouwbericht

Jongeren denken mee met ‘hun’ appartementencomplex

woningbouw 12

Jongeren denken mee met ‘hun’ appartementencomplex

In het dorpscentrum van Tubbergen worden vijftien niet al te grote, maar betaalbare huurappartementen gebouwd. Het project, dat verrijst aan de Oranjestraat, is op een bijzondere manier tot stand gekomen: jongeren uit het Twentse dorp zijn nauw betrokken geweest bij de planontwikkeling.

Wonen

Bouwen 15 appartementen voor jongeren aan de Oranjestraat 6 - 14.

TUBBERGEN | Opgeleverd | € 1.000.000 - € 2.000.000

Samen met mensen uit de Dorpsraad heeft Woningstichting Tubbergen – opdrachtgever van het project – een aantal informatiebijeenkomst georganiseerd waarbij jongeren nadrukkelijk hun zegje konden doen. Hun inbreng zie je volgens de woningstichting terug in het plan: de jongeren hechten waarde aan een betaalbare huurwoning, voldoende parkeerplaatsen, een tweede slaap- of studeerkamer en een balkon. De huurprijs van een appartement bedraagt rond de 500 euro. 

Bouwbedrijf Steggink uit het nabijgelegen Reutum is aangetrokken als aannemer. Pr8 Architecten uit Almelo is verantwoordelijk voor het ontwerp. De verwachting is dat vooral jongeren geïnteresseerd zijn in een appartement, maar ook ouderen kunnen hier terecht.

Flexibel gebouw

Het gaat om appartementen met een oppervlakte van ruim vijftig vierkante meter, zegt directeur Ewald Steggink van het gelijknamige bouwbedrijf. “De woningstichting heeft destijds een prijsvraag uitgeschreven voor dit project. De opdracht was: maak appartementen die op termijn om te bouwen zijn tot eengezinswoningen. Het moest dus een flexibel gebouw worden. Dat is gelukt, in samenwerking met Pr8 en SOM Oldenzaal. Het complex telt drie lagen, met op elke laag een appartement. De appartementen op de begane grond en de eerste verdieping kunnen echter vrij eenvoudig samengevoegd worden tot een eengezinswoning.’’

Relatief lage huurprijs

Net als in de rest van het land is het voor veel jongeren uit Tubbergen lastig om een koopwoning te financieren, weet Steggink. “Met een relatief lage huurprijs van 500 euro is de verwachting dan ook dat de vraag naar een appartement groot is. Het wordt een aantrekkelijk en onderhoudsvrij gebouw, met variatie in de gevels.”

Als alles volgens planning verloopt, kan aan het einde van dit jaar worden begonnen met de bouw van het project.Plaats: Tubbergen
Opdrachtgever: Woningstichting Tubbergen
Ramingsgroep: 500.000 tot 1.5 miljoen euro 

Reageer op dit artikel