bouwbericht

Poeldijk Dorp: nieuwe wijk aan het water

woningbouw 744

Poeldijk Dorp: nieuwe wijk aan het water

Tussen het centrum van Poeldijk en rivier de Gantel verrijst een nieuwe woonwijk: Poeldijk Dorp. In totaal worden circa 160 woningen gerealiseerd. De eerste fase is eind 2015. De woningen van fase twee zijn begin juli in de verkoop gegaan. Het gaat bij in deze fase om veertig woningen: twee-onder-een kapwoningen en rijwoningen in drie verschillende typen.

BPD Ontwikkeling BV (Regio Zuid-West) is de ontwikkelaar, bouwbedrijf Weboma uit Wateringen is aangetrokken als hoofdaannemer, Zeinstra Veerbeek Architecten uit Den Haag heeft de woningen ontworpen.

De ontwikkellocatie is een voormalig bedrijventerrein in Poeldijk, een dorpje in de gemeente Westland. Het gaat om een bijzondere locatie, zegt projectmanager Aart Reitsma van BPD Ontwikkeling BV (Regio Zuid-West). ,,De winkels in de Voorstraat liggen hemelsbreed op nog geen honderd meter van Poeldijk Dorp. Het was dan ook een rare plek voor een bedrijventerrein.’’

Groen en knus

Poeldijk Dorp wordt groen, kindvriendelijk en knus, aldus Reitsma. De architect heeft zich laten inspireren door de architectuurstijl in het bestaande dorp. Reitsma: ,,Hij heeft een hoop oude ansichtkaarten met daarop oude huizen, scholen en andere gebouwen bestudeerd.

Op basis daarvan heeft hij de woningen ontworpen. De bouwstijl is historiserend, maar dan wel met een moderne twist.’’ Een deel van de woningen ligt aan vaarwater.

Accenten

Geen enkele rij in Poeldijk Dorp is rechttoe rechtaan: het ene huis heeft een bijzonder houtaccent bij de daknok, terwijl een ander huis een opvallende dakkapel heeft. Bovendien verspringen de rooilijnen, wat leidt tot een speels effect. De huizen hebben een rode gevelsteen met witte banden.

De woningen van fase 3 gaan in de loop van 2016 in de verkoop, zegt Reitsma. Daarbij gaat het om ruime herenhuizen, twee-onder-een-kap bungalows en vrijstaande woningen aan het water.

De laatste fase van Poeldijk Dorp is naar verwachting medio 2018 gereed.Plaats: Poeldijk
Opdrachtgever: BPD Ontwikkeling BV (Regio Zuid-West) 

Reageer op dit artikel