bouwbericht

Wonen aan oudste stadsbos van Nederland

woningbouw 740

Wonen aan oudste stadsbos van Nederland

In Haarlem-Zuid, aan de rand van de Haarlemmerhout, verrijst binnenkort De Houtwachters, ‘een ensemble met drie woontorens’. De Haarlemmerhout is het oudste stadsbos van Nederland.

Wonen

Bouwen, na sloop, 3 woontorens met in totaal 90 appartementen / parkeergarage met 90 parkeerplaatsen / commerciële ruimte in de plint (1500 m²) aan de Claus Sluterweg. Project 'De Houtwachters', voorheen ook bekend als 'De Houthof'. Sloop is voltooid door aannemer van Berkel. Verwachte oplevering Q2 2019.

HAARLEM | Uitvoering | € 5.000.000 - € 10.000.000

De Houtwachters, een project van HBB Ontwikkeling aan de Claus Sluterweg, bestaat uit negentig appartementen met een oppervlakte tussen de vijftig en circa 150 vierkante meter. Voordat kan worden begonnen met de bouw, moet een ander pand worden gesloopt. Het gaat om een leegstaand pand uit de jaren tachtig, zegt projectontwikkelaar Vasco de Oliveira Martins van HBB Ontwikkeling.

De verkoop van de appartementen is enkele weken geleden van start gegaan. Wanneer circa zeventig procent verkocht is, kan worden gestart met de bouw.

Architect Diederik Dam van Dam & Partners Architecten Amsterdam heeft De Houtwachters – op de grens van Haarlem en Heemstede – ontworpen. De Houtwachters is volgens hem ontworpen ‘om de overgang van natuur en steen, van groen en roof op een grootse wijze te vieren’. De drie aardse tinten voor de drie torens geven het gebouw een warme uitstraling. De gevel is opgebouwd uit een fijnmazige, betonnen structuur, met daarachter eerst een buitenruimte en dan de glazen gevels. De Oliveira Martins: ,,De appartementen krijgen dus geen uithangende balkons.’’ Onder het gebouw komen een fietsenstalling en een parkeerkelder met plek voor negentig auto’s, verder krijgen alle bewoners de beschikking over een berging.  

Het gaat om één gebouw met drie torens; de middelste toren wordt met 46 meter de hoogste van de drie. De commerciële plint bestaat uit hoge, glazen puien met een grijze, natuurstenen gevel. De entrees naar de appartementen zijn gemaakt van hout.  Het is nog niet bekend welke bedrijven zich gaan vestigen in de commerciële plint, aldus De Oliveira Martins. ,,Denk aan kantoren of praktijkruimte. Er komt in elk geval geen horeca in.’’

De vraag naar appartementen in Haarlem, zeker op deze plek, is groot, merkt De Oliveira Martins. Bovendien zijn er in Haarlem weinig nieuwbouwlocaties. De doelgroep is breed: van starters tot de zogenaamde ‘empty nesters’.Plaats: Haarlem
Opdrachtgever: HBB Ontwikkeling
Ramingsgroep: 12.5 tot 25 miljoen euro 

Reageer op dit artikel