artikel

UWV-kantoor wordt appartementencomplex

woningbouw 1215

UWV-kantoor wordt appartementencomplex

Het voormalig wijkbureau Zuid in de wijk Hoograven in Utrecht wordt getransformeerd tot wooncomplex. Er komen 39 appartementen waarvan 23 middeldure huurwoningen en 16 vrije sector huurwoningen. Het pand ligt aan de Goylaan 125-127 waar voorheen het UWV was gevestigd. Het stond al enige tijd leeg en werd af en toe bewoond door krakers.

Wonen

Transformeren / verbouwen / renoveren voormalig UWV kantoor tot 39 appartementen (23 middeldure huur / 16 vrije sector huur) aan 't Goylaan 125-127. Energielabel A. Vergunning is begin maart 2019 verleend.

UTRECHT | Gegund | € 2.000.000 - € 5.000.000

Uitgangspunt van de verbouwing is het circulair en duurzaam bouwen. Zo wordt het betonnen casco in z’n geheel her­gebruikt, komen er zonnepanelen op het dak en worden de woningen verwarmd met warmtepompen in plaats van aardgas.

Openbare ruimte

De openbare ruimte rond het pand wordt groen. Dit draagt bij aan klimaatadaptatie omdat het regenwater beter afvoert en bij hitte verkoeling biedt. Het extra groen vangt ook fijnstof af en functioneert als geluidsdemping.

Gebouw

Het gebouw heeft een oppervlakte van 3.400 vierkante meter. De appartementen zijn 70 tot ruim 80 vierkante meter en zijn bestemd voor een- en tweepersoonshuishoudens. Dat kunnen starters op de woningmarkt zijn, maar ook ouderen die dicht bij de stedelijke voor­zieningen willen wonen.
Voor de huurders zijn 39 parkeer­plaatsen beschikbaar en een gezamenlijke fietsenstalling.
Bij oplevering krijgt het object het energielabel A. Dat helpt huurders aan een lage energierekening en een aangenaam wooncomfort.
De bouw zal naar verwachting starten na de bouwvak van dit jaar. De oplevering staat gepland voor het vierde
kwartaal van 2020.

Partijen

De opdrachtgever voor de transformatie is Syntrus Achmea Real Estate uit Amsterdam laat het gebouw transformeren voor het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf. Van Wijnen uit Stolwijk is ontwikkelaar en tevens aannemer. A3 Architecten uit Rotterdam heeft het ontwerp mogen maken en Geelhoed Engineering uit Moordrecht is verantwoordelijk voor het constructie advies. De elektrotechnische installaties worden uitgevoerd door Rehorst Elektrotechniek uit Bergambacht en de werktuigbouwkundige installaties door Heating Services uit Nieuwerbrug.


Plaats: Utrecht
Opdrachtgever: Syntrus Achmea Real Estate & Finance
Ramingsgroep: 2 miljoen euro
Nummer: 300536


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl.

 

Reageer op dit artikel