artikel

Pannen leggen

woningbouw Premium 2963

In het Alkmaarse Vroonermeer Noord wordt door diverse bouwbedrijven een nieuwe woonwijk met een grote diversiteit aan woningen gebouwd

Langs de N245 Schagen-Alkmaar zijn dakdekkers begonnen met het zetten van de dakpannen van van de meer dan 700 nieuwbouwwoningen die er de komende jaren verrijzen.

Waterplas

Vroonermeer Noord wordt volgens de verkoopfolder een “rustige, groene en duurzame wijk en met veel fantastische speelmogelijkheden voor kinderen.” Op het grondgebied van de gemeente Langedijk, tussen de Gedempte Veert in Sint Pancras en de huidige Vroonermeerweg komt een grote waterplas. Aan de westkant, langs de Schagerweg (N245), komt een groene landschappelijke recreatieve strook die tevens als geluidsbarrière voor de N245 dient.

Duurzaam

Er komen ongeveer 730 nieuwbouwwoningen in verschillende prijsklassen: vrijstaande woningen, twee onder een kap woningen, rijwoningen en appartementen. Er komt nauwelijks hoogbouw. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol. De woningen worden energiezuinig en duurzaam gebouwd. Alle woningen worden aangesloten op het warmtenet van de HVC. De woningen worden voorzien van een glasvezelaansluiting.

 

Reageer op dit artikel