artikel

Blog: Herbestemmen tot Tiny House?

woningbouw

Een Tiny House bouwen. Er zijn – ook in Nederland – steeds meer mensen die ervan dromen. Maar waarom zou je eigenlijk een nieuw klein woninkje bouwen. Er zijn genoeg leegstaande oude bouwwerkjes die met wat kleine aanpassingen prima als woning kunnen dienen. Toch?

 

Brugwachtershuisjes .

Elektriciteitshuisjes van Frank Kuiper. Hij hij ‘verzamelde’ 200 elektriciteitshuisjes in Brabant. Staan er veel leeg? Ik geloof het niet. Al is in de oude, grotere exemplaren tegenwoordig veel ruimte ongebruikt. Wellicht wordt een deel van deze huisjes op den duur wel overbodig. Kun je er in wonen? Met wat aanpassingen – ramen bijvoorbeeld – moet het kunnen.

Seinhuizen bijvoorbeeld.

Zendhuisjes, garageboxen en andere lege mini gebouwtjes van een inmiddels gesloten sportclub. En in de buurt van mijn huis staan tientallen garageboxen leeg. Herbestemmen als Tiny House? Laten we dat maar niet doen. Maar een nieuwe functie zou mooi zijn. Een hobbybrouwerij misschien?

Weet u nog een mooi klein gebouwtje dat een herbestemming verdiend? Laat het me weten.

Martjan Kuit, redacteur Economie bij Cobouw

Reageer onder deze blog of via Twitter op @MartjanKuit of @CobouwNL

Lees ook: Kan het niet kleiner, zo’n huis? en Het is klein en je kunt er in wonen…

Reageer op dit artikel