artikel

Almere wil huizen voor 550 euro all in

woningbouw Premium

Almere wil huizen voor 550 euro all in

De gemeente Almere zoekt marktpartijen die goedkope huurwoningen willen financieren, bouwen en exploiteren.

De gemeente Almere zoekt marktpartijen die goedkope huurwoningen willen financieren, bouwen en exploiteren. De woonlasten, inclusief energiekosten, moeten niet uitkomen boven de 550 euro per maand. Almere werkt bij het initiatief samen met het Woningbouwatelier, een katalysator die behalve grond en gebouwen ook juridische kennis en ambtelijke ondersteuning verzorgt. “Als we de markt, corporaties en adviesbureaus moeten geloven, kan het niet. Maar wij denken dat het wel kan, door écht te vernieuwen in bijvoorbeeld plattegrond, bouwtechniek en exploitatie”, zegt Sjors de Vries, atelierleider. Almere heeft ruimte voor tweehonderd goedkope huurwoningen gereserveerd. Per woning is de tekenvergoeding 8000 euro.

Reageer op dit artikel