artikel

Heijmans start bouw van 338 woningen Leiden

woningbouw

Heijmans start bouw van 338 woningen Leiden

Heijmans bouwt in Leiden 338 woningen. Het grootste deel betreft 178 appartementen in het noorden van de stad voor corporatie De Sleutels.

De 178 appartementen komen in complex Prinsenhoek aan de kruising van de Gooimeerlaan en de Willem de Zwijgerlaan. De oplevering is gepland in het tweede kwartaal van 2016. Naast de Prinsenhoek realiseert Heijmans voor De Sleutels het woon- en winkelgebied Het Plein van Leiden. De contractwaarde van beide plannen bedraagt 55 miljoen euro. Met de bouw van 35 appartementen binnen het Plein (deelgebied 3) is al gestart. In deelgebied 5 komen nogmaals 125 woningen, een parkeergarage en 3300 vierkante meter commercieel vastgoed. Met een particuliere belegger is de levering van vijftig starterswoningen overeengekomen. Voor de particuliere markt zet Heijmans twintig woningen neer. De totale vernieuwing van Het Plein van Leiden zal in 2019 gereed zijn.

 

Reageer op dit artikel