artikel

NVB: Randstad in de kern ook kwetsbare regio

woningbouw Premium

NVB: Randstad in de kern ook kwetsbare regio

De aanhoudende malaise op de woningmarkt heeft niet alleen grote gevolgen voor de bouwsector, de economie en de vermogenspositie van Nederlanders. De dalende woningprijzen kunnen ook zorgen voor een nivellering van woningmarkten.

Dit schrijft Nico Rietdijk directeur van NVB, Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers, donderdag in een opinieartikel in Dagblad Cobouw. “Als men de hypotheek niet meer krijgt voor het huis in de regio naar keuze dan trekt men naar elders. En dan ontstaat er een nivellering van woningmarkten. Men wijkt uit en die straal zal steeds groter (kunnen) worden.”

Gemeenten in de Randstad moeten volgens Rietdijk beseffen dat het in de kern ook kwetsbare regio’s zijn. Zij moeten alle zeilen bij zetten om iets aan hun betaalbaarheid te doen. Volgens Rietdijk kan dat bijvoorbeeld door de grondprijzen bij nieuwbouw te verlagen of met verhuisbonussen zoals de gemeente Den Haag doet.

Reageer op dit artikel