artikel

Waterstof voorziet woningen van energie

woningbouw

Onderzoekers van de universiteit van Nottingham willen met waterstof een overschot aan hernieuwbare energie opslaan. De energie wordt opgewekt in de zes proefwoningen die de onderzoekers hebben gebouwd. Elk van deze woningen genereert energie met een specifieke techniek. De woningen verbruikten tot nog toe alleen de energie die het desbetreffende systeem opwekt. Het gaat dan […]

Onderzoekers van de universiteit van Nottingham willen met waterstof een overschot aan hernieuwbare energie opslaan. De energie wordt opgewekt in de zes proefwoningen die de onderzoekers hebben gebouwd. Elk van deze woningen genereert energie met een specifieke techniek. De woningen verbruikten tot nog toe alleen de energie die het desbetreffende systeem opwekt. Het gaat dan om onder meer zonnecellen, windturbines en warmtepompen. In de praktijk zou dat betekenen dat wanneer er iets schort aan de omstandigheden waaronder energie wordt gemaakt de bewoners het zonder moeten stellen. Dat probleem kan worden opgelost door overschotten van een aantal woningen op te slaan voor later gebruik. In het onderzoek gebeurt dat met een combinatie van magnesiumhydryde en waterstof. Het waterstof drijft een brandstofcel aan. De combinatie levert ruim 150 kilowattuur aan elektriciteit.

Reageer op dit artikel