artikel

‘Oud-corporatiedirecteur ontslagen op basis van rammelende rapportage’

woningbouw

In Nederland kun je maar beter geen corporatiedirecteur meer zijn. Dit schrijft Kees van der Hoeven, oud-voorzitter van de Bond van Nederlandse Architecten dinsdag in een opinieartikel in Dagblad Cobouw.

Van der Hoeven neemt het in zijn bijdrage op voor voormalig directeur Fer Felder van de Key. Felder was in 2005 betrokken bij de transactie van een stuk grond in Zeewolde, waarbij De Key voor 3,2 miljoen euro werd benadeeld. Dat bedrag is verdiend door een tussenpersoon, een oud-collega van de ex-directeur. Volgens de rechtbank heeft Felder zich schuldig gemaakt aan “opzettelijke misleiding”, maar volgens Van der Hoeven is hij terechtgekomen “in een Kafkaiaans drama dat zijn weerga niet kent.”

In 2009 werd aan Felder bij zijn afscheidssymposium nog een ministerieël adviseursschap aangeboden en werden zijn kwaliteiten geroemd. In 2010 besluit de opvolgster van Felder een risicoanalyse uit te voeren op de actuele boekwaarde van eerder verworven grondposities en meent dat de grond in Zeewolde voor een te hoog bedrag is aangekocht. Op basis van deze “sterk rammelende rapportage” wordt Felder door de huidige Raad van Commissarissen onder leiding van de nieuwe president-commissaris Frank de Grave alsnog op staande voet ontslagen.

Reageer op dit artikel