Vroom Funderingstechnieken

Een betrouwbaar familiebedrijf, dat goed zorgt voor zijn medewerkers en indrukwekkende projecten uitvoert. Het geheim van Vroom? “Wij zijn traditioneel en innovatief tegelijk.”


Afspraak is afspraak, afmaken waar je aan begint en goede zorg voor klanten en eigen medewerkers. Wie vóór en mét Vroom Funderingstechnieken werkt, weet waar hij aan toe is. Dat was al zo in 1962, toen Vroom begon met het slaan van houten heipalen. Inmiddels zijn we 55 jaar verder en is Vroom uitgegroeid tot allrounder in paalsystemen en prefab funderingsconstructies, met veel kennis en ervaring. “Om die reden worden we door klanten steeds vaker eerder in het proces betrokken,” vertelt algemeen directeur Peter Vroom. “We kunnen al in het ontwerpstadium toegevoegde waarde leveren voor onze klanten. Verder kiezen klanten voor ons vanwege onze omvangrijke capaciteit aan materieel. We kunnen daarmee snel en flexibel inspelen op wensen van de klant en op wisselende omstandigheden.”

Werken bij Vroom

Indrukwekkend portfolio
Deze brede expertise van Vroom Funderingstechnieken, in combinatie met de genoemde betrouwbaarheid, heeft een indrukwekkend portfolio tot gevolg. De circa 200 medewerkers worden tewerkgesteld in prachtige nationale en internationale projecten. Vroom doet een greep daaruit. “We werken bijvoorbeeld in de energiesector, aan windmolens en energiecentrales. Voor multinationals als Shell en Exxon-Mobil bouwen we aan opslagtanks en raffinaderijen. Denk ook aan de logistieke sector, waar meer en meer distributiecentra worden gebouwd. Voor Bol.com hebben we in Waalwijk zo’n logistiek centrum geheid en nu onder andere voor DHL in het westelijk havengebied in Amsterdam. Verder werken we in de infra, aan tunnels en aquaducten. En vergeet de datacenters niet, voor grote organisaties als Google en Microsoft. In de grotere havensteden voeren we projecten uit zoals ‘de Rotterdam’ en de ‘Pontsteiger’ aan het IJ in Amsterdam.”

Werken bij Vroom

Grote saamhorigheid
Met dergelijke projecten is het niet vreemd dat mensen graag bij Vroom werken. “Het komt vaak voor dat mensen hun hele carrière bij ons volmaken”, aldus Vroom. Maar de projecten zijn zeker niet de enige reden. “Het karakter van een familiebedrijf speelt ook een rol. Er is een grote saamhorigheid en onderlinge betrokkenheid. En wat de arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden betreft, zijn wij verre van minimalistisch. Wij vinden een goede, gezonde, veilige werkplek belangrijk. Dat geldt ook voor goede branchecondities, waarvoor een zeer actieve branchevereniging zich inspant. Mensen moeten het idee hebben: Vroom zorgt goed voor mij.” Die zorg komt bijvoorbeeld tot uiting in de ruimte en vrijheid die medewerkers krijgen. Vroom: “Ruimte om hun werk grotendeels zelf in te vullen bijvoorbeeld. Maar ook ruimte om trainingen en opleidingen te volgen, wij stimuleren dat zelfs. We zorgen ook voor ons personeel via onze personeelsvereniging, die tal van evenementen voor medewerkers verzorgt. In die zin zijn we vrij traditioneel. Vroom vindt dat werken vooral leuk moet zijn.”

Werken bij Vroom

Steeds beter, steeds leuker
Dat traditionele past bij het vakgebied, maar Vroom benadrukt dat traditioneel zeker niet hetzelfde is als behoudend. “Wij zijn traditioneel en innovatief tegelijk. Wij zijn vooruitstrevend, bijvoorbeeld op het gebied van onze machines. Ik durf te stellen dat wij vooroplopen in het streven om heimachines dankzij betere technieken voor minder overlast te laten zorgen. Minder geluidsoverlast, minder trillingen, minder transport en daardoor minder CO2-uitstoot. Die combinatie maakt het werken bij Vroom zo boeiend. Ons doel is om het steeds een beetje beter te doen voor onze klanten, en om het werk steeds een beetje leuker te maken voor onze medewerkers.”

“Werken moet vooral leuk zijn”

Werken bij Vroom