video

Sportbouwer garandeert kosten onderhoud

utiliteitsbouw

Sportbouwer garandeert kosten onderhoud

Bouwbedrijf Vaessen gaat samen met Sportfondsen, een grote exploitant van sportaccommodaties, de onderhouds- en exploitatiekosten voor nieuw te bouwen sportvoorzieningen garanderen.

Onder de merknaam “Sportconcepten” bieden de twee bedrijven gezamenlijk zeven standaard sportaccommodatieconcepten aan. Het gaat om zwembaden en een sporthal. “We willen laten zien: zo ziet het eruit, dit kost het, dit zijn de onderhoudskosten en de exploitatiekosten”, zegt Tom Haagmans, directeur van Vaessen. Opvallend is dat de onderhouds- en exploitatiekosten worden gegarandeerd. Volgens Haagmans is er nog niemand in de markt die dat doet. ”We willen heel transparant zijn over de kosten.”

Vaessen is een van de grootste bedrijven in de markt voor ontwikkeling en bouw van sportaccommodaties. Sportfondsen is met driehonderd locaties marktleider op het gebied van de private exploitatie van sportaccommodaties.

Sportconcepten richt zich op gemeenten die verantwoordelijk zijn voor de sportaccommodaties. Desgewenst kunnen marktpartijen het eigendom van de sporthal op zich nemen. Haagmans: “We hebben partijen klaarstaan die het willen financieren.” Tot nu toe is er volgens hem sprake van koudwatervrees bij de gemeenten. “Ze hebben het gevoel dat ze niet aan het stuur zitten. Maar dat is helemaal afhankelijk van de afspraken die je aan de voorkant maakt.” Een gemeente kan een hal volgens Haagmans terugkopen als ze dat wil.

Video: Sportconcepten van Bouwbedrijf Vaessen 

Bron: Bouwbedrijf Vaessen.

Video

Reageer op dit artikel