nieuws

Herstelwerkzaamheden garage Wormerveer kunnen starten

utiliteitsbouw 581

Herstelwerkzaamheden garage Wormerveer kunnen starten

De ingestorte parkeergarage in Wormerveer mag weer opgebouwd worden. Gemeente Zaanstad heeft onder voorbehoud een vergunning verleend voor herstel van de garage. Het onderzoek naar de oorzaak van de instorting loopt echter nog wel en duurt zelfs langer dan verwacht.

Dit bevestigt een woordvoerder na berichtgeving in het Noordhollands Dagblad. De vergunning geldt alleen voor herstel van bepaalde delen van de garage, andere tekeningen en berekeningen moeten nog beoordeeld worden door controleurs van de gemeente.

Onderzoek kan effect hebben op herstelplan

Het onderzoek naar de stalen ligger, die op 18 september vorig jaar bezweek, is nog wel volop in gang. Dit kan, afhankelijk van de uitkomsten, nog invloed hebben op het ingediende herstelplan, bevestigt de woordvoerder van de gemeente.

“Als blijkt dat de stalen ligger niet deugt, kan dit zeker effect hebben op de opbouw van deze garage en ook op andere garages. Daarom is nu alleen een vergunning verleend voor herstel van bepaalde delen van de garage, en nog niet voor alles”, verklaart de woordvoerder.

Onderzoek duurt langer

Het onderzoek duurt een stuk langer dan verwacht. Eigenlijk zou dit begin februari worden afgerond, maar nu is de verwachting dat het eind maart/ begin april klaar moet zijn. Waarom het vertraging heeft opgelopen, daar kan de gemeentewoordvoerder geen antwoord op geven. “Ik weet alleen dat het een heel ingewikkeld onderzoek is.”

‘Mensenwerk’

Volgens aannemer Braam-Minnesma gaat het simpelweg om ‘mensenwerk’ en dat kan wel eens uitlopen. Hij bevestigt te zijn gestart met de voorbereidingen van het herstelwerk, maar laat weten nog te wachten met het echte werk totdat de uitkomsten van het onderzoek er liggen.

“Ik ga niet op details in wat we nu precies doen. Maar het gaat in ieder geval om voorbereidingswerk om het bezweken deel weer te repareren”, laat eigenaar Peter van Gelder weten.

De sloopwerkzaamheden waren al eerder gestart. 

 

Reageer op dit artikel