nieuws

AD: ‘Architect Binnenhof aan de kant gezet ‘

utiliteitsbouw Premium 1293

AD: ‘Architect Binnenhof aan de kant gezet ‘

De spanningen over de renovatie van het Binnenhof in Den Haag zijn zo hoog opgelopen dat coördinerend architect Liesbeth van der Pol aan de kant is gezet, zo meldt het AD. Zij wilde de Eerste Kamer ingrijpend verbouwen, tot ergernis van betrokken politici.

De voorzitters van de Eerste en de Tweede Kamer hebben een deel van de geheime renovatieplannen voor het Binnenhof afgeschoten, blijkt uit onderzoek van het AD. De ontwerpen voor de renovatie – die in 2020 moet beginnen en ruim een half miljard euro kost – laten daardoor langer op zich wachten.

Volgens betrokkenen is architect Van der Pol aan de kant gezet vanwege onvrede over haar functioneren

Van der Pol, van het Amsterdamse bureau DOK Architecten, is recent gestopt met haar werkzaamheden. Zij werd in 2017 aangesteld als een van de twee coördinerend architecten van het megaproject. Volgens betrokkenen is zij aan de kant gezet vanwege onvrede over haar functioneren.

Het Rijksvastgoedbedrijf bevestigt aan de krant dat de samenwerking met Van der Pol is beëindigd. Zelf ontkent ze dat zij gedwongen is om te stoppen. “Nu het ontwerp op hoofdlijnen gereed is, komen de uitvoerende partijen in beeld”, zegt zij over haar vertrek. Het architectenbureau heeft inmiddels een verklaring opgesteld naar aanleiding van de ophef: “Dok architecten heeft naar tevredenheid van het Rijksvastgoedbedrijf het Structuurontwerp en het Voorontwerp voor het noordelijk deel van het Binnenhof geleverd.”

Betrokken Kamerleden betichten het Rijksvastgoedbedrijf en de architecten van ‘grootheidswaanzin’

Volgens de krant zijn de geheime renovatieplannen in de Tweede Kamer ‘met verbijstering’ ontvangen. Betrokken Kamerleden betichten het Rijksvastgoedbedrijf en de architecten van ‘grootheidswaanzin’, meldt het AD.

Reageer op dit artikel