nieuws

Vijf opmerkelijke bouwprojecten mét BENG

utiliteitsbouw 1067

Vijf opmerkelijke bouwprojecten mét BENG

Weer vijf opmerkelijke projecten uit Cobouw Bouwberichten. Dit keer vijf BENG-projecten.

Er mag dan wel wat discussie zijn rond het begrip BENG, er wordt nog wel steeds gebouwd volgens de BENG-normering.

  1. Integraal Kindcentrum De Klimboom te Arnhem

Bouwen van het IKC ‘De Klimboom’ aan het Breezandpand 9. Duurzaam project, het gebouw zal voldoen aan de BENG-normering. (foto boven)

 

  1. Scholencampus Eemsdeltacollege te Appingedam

Appingedam

Bouwen van de ‘Campus Eemsdeltacollege’ aan de Pastorielaan. De campus zal bestaan uit zes gebouwen: een sporthal / het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum (havo/vwo) / een kunst-, cultuur- en science-gebouw / het Theda Mansholt College (vmbo) / de Praktijkschool George Martens / en een gebouw met praktijklokalen (Noorderpoort mbo). De campus wordt aardbevingsbestendig en BENG. Start van de bouw is eind 2019, de verwachte oplevering is bij het begin van het schoolseizoen 2021/2022. DO verwacht mei/juni 2019.

  1. Scholencampus Porteum te Lelystad

Lelystad

Bouwen, na de sloop van de huidige school De Rietlanden, van de campus ‘Porteum’ t.b.v. scholengemeenschappen De Rietlanden / SGL / Arcus op locatie De Rietlanden / Campuszone Noord aan de Grietenij. Duurzaam project vanwege bijna energieneutrale (BENG) nieuwbouw. Project wordt binnenkort opnieuw aanbesteed.

  1. School Dr. Knippenbergcollege te Helmond

Helmond

Bouwen van een school waarin klaslokalen / werkpleinen / ateliers / leerlabs / auditorium en tal van andere functies t.b.v. het Dr. Knippenbergcollege (1.600 leerlingen) voor mavo / havo en vwo op Sportpark De Braak gelegen in de hoek van de Rembrandtlaan. Het gebouw dient te voldoen aan de prestatie-eisen voor BENG.

  1. Bibliotheek De Verrijking te Utrecht Leidsche Rijn

Utrecht

Bouwen van de bibliotheek en het wijkcentrum ‘De Verrijking’ met horeca en wijkbureau op het Brusselplein, centrum Leidsche Rijn. De opdracht omvat het hele gebouw, inclusief installaties / wand- / vloer- en plafondafwerking, exclusief losse gebouwinrichting en wordt bovenop de nieuw gebouwde parkeergarage gebouwd. Het gebouw is duurzaam vanwege de eis dat het gebouw moet voldoen aan BENG.

Meer BENG-projecten:

Meer BENG-projecten:

 

Reageer op dit artikel