nieuws

Deal BAM en Eindhoven Airport over ingestorte parkeergarage

utiliteitsbouw Premium 2048

Deal BAM en Eindhoven Airport over ingestorte parkeergarage

BAM heeft een akkoord gesloten met Eindhoven Airport over de financiële afwikkeling van het instorten van de parkeergarage op het vliegveld. Concrete details zijn niet bekendgemaakt, maar volgens de bouwer was de eerder getroffen voorziening afdoende. Die bedroeg ruim 9 miljoen euro.

De in aanbouw zijnde parkeergarage stortte eind mei 2017 gedeeltelijk in. Daarbij vielen geen slachtoffers.  De keuze om de bollenplaten een kwartslag te draaien, zonder de gevolgen daarvan voor het ontwerp te overzien, is de parkeergarage bij Eindhoven ‘fataal’ geworden, concludeerde de Onderzoeksraad voor Veiligheid afgelopen najaar.

BAM is in april vorig jaar begonnen met de herbouw van de parkeergarage. Die moet in oktober dit jaar zijn afgerond. “De herbouw vordert voorspoedig”, aldus Jaap Hazeleger, directeur BAM Bouw en Techniek.

Directeur Joost Meijs van Eindhoven Airport, onderdeel van de Schiphol Group, zegt blij te zijn een punt achter de zaak te kunnen zetten en de blik weer op de toekomst te kunnen richten.

Reageer op dit artikel