nieuws

350 kilometer brandveilige kabel voor Mall of the Netherlands 

utiliteitsbouw Premium 1030

350 kilometer brandveilige kabel voor Mall of the Netherlands 

Winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam wordt verbouwd en uitgebreid tot de Mall of the Netherlands. Ruim 350 kilometer kabel moet er voor zorgen dat het grootste winkelcentrum van Nederland straks van stroom en data wordt voorzien.

De Mall of the Netherlands betekent een gigantische uitbreiding en opwaardering van het kwijnende winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam. Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield realiseert in totaal 117.000 m2 vloeroppervlak voor winkels, horeca en andere bestemmingen. Energie Techniek (onderdeel van Nexton B.V.) is verantwoordelijk voor de elektrotechnische installaties en het geluid en klopte voor de kabels aan bij Draka. Bijna 100 procent van de kabels in het project komt van de Nederland/Italiaanse kabelfabrikant.

In totaal gaat het om ruim 350 kilometer kabel voor zowel voeding (variërend van 3G2,5mm2 tot 240 mm2), signalering (inclusief gbs) als dataverkeer. In de tenderfase al kozen opdrachtgever en adviseurs voor brandveilige kabels volgens de nieuwe Europese CPR-certificering. Samen met Draka heeft Energie Techniek de brandrisico’s in dit project in kaart gebracht. Vervolgens zijn de door de opdrachtgever aangegeven brandklasse getoetst. Draka had als een van de eerste kabelproducenten de CPR-certificering rond voor het hele pakket kabels dat nodig was voor het project. De fabrikant en Technische Unie leveren bijna alle kabels uit voorraad en op afroep. Runners van de grossier zorgen ervoor dat de kabels zich op de juiste tijd op de juiste plek bevinden. De monteurs kunnen zich zo concentreren op het installatiewerk. De Mall of the Netherlands moet in de eerste helft van 2020 haar deuren openen.

Reageer op dit artikel