nieuws

Züblin start bouw mega-kantoor Booking.com

utiliteitsbouw 3176

Züblin start bouw mega-kantoor Booking.com

Züblin is op het Oosterdokseiland in Amsterdam gestart met de bouw van het hoofdkantoor van Booking.com. De Strabag-dochter verwacht het gebouw, dat ook plaats zal bieden aan groot aantal woningen, in 2021 op te leveren.

Opdrachtgever is ontwikkelaar BPD. Architectenbureaus UNStudio en HofmanDujardin tekenden voor het ontwerp van het ruim 72.000 vierkante meter tellende complex. Welk bedrag met de bouw gemoeid is, is niet bekend.

Met de bouw van het pand gaat de laatste ontwikkelingsfase in op het laatste bouwperceel van het Oosterdokseiland. Het kantoor is bestemd voor vierduizend Booking.com-medewerkers in Amsterdam en zal ook gaan dienen als opleidingscentrum voor de ruim 17.000 medewerkers van het bedrijf wereldwijd.

Artist-impression van het nieuwe hoofdkantoor van Booking.com in Amsterdam. (Beeld: UNStudio)

“De ambitie is om een inclusieve en gastvrije werkomgeving te creëren, waar duurzaamheid een centrale rol speelt wat een architectonisch middelpunt wordt dat toegankelijk is voor een breder publiek”, aldus BPD.

Booking.com kocht het kantoor – ruim 63.000 vierkante meter groot – al in 2016 van BPD.  “Samen met de gemeente Amsterdam en al onze partners bij dit project zetten we ons tot het uiterste in om een open, inspirerende campus te bouwen, die niet alleen een architectonische verrijking is van dit deel van het centrum, maar ook het imago van de stad als belangrijkste tech hub in Europa zal versterken”, laat Booking.com-topman Gillian Tans weten.

“De start van de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Booking.com markeert voor ons als gebiedsontwikkelaar de laatste fase van een omvangrijke ontwikkeling in het hart van de stad, die wij hebben mogen vormgeven”, zegt Walter de Boer, ceo van BPD. “Het is altijd onze opzet geweest om de juiste mix aan duurzaam wonen, werken en recreëren op het Oosterdokseiland te realiseren. Het is dan ook fantastisch dat we met Booking.com een partij van formaat hebben gevonden, die vanuit deze iconische en historische plek aan het IJ opnieuw de wereld verovert, zoals dat een paar honderd jaar geleden ook gebeurde.”

ODE is het op een na grootste project van Züblin aan het IJ in Amsterdam. Het Duitse bouwconcern bouwt momenteel ook de Y-torens, waarin een hotel en appartementen komen.

Reageer op dit artikel