nieuws

Opmerkelijke projecten: top5 zwembadprojecten

utiliteitsbouw 1238

In de reeks opmerkelijke bouwprojecten uit de database van Bouwberichten, dit keer 5 zwembadprojecten. De zomer is immers in aantocht.

Opmerkelijke projecten: top5 zwembadprojecten

1. Overboord – Dronten

Het bouwen, na de sloop, van het zwembad Overboord achter het huidige zwembad Overboord aan de Educalaan 30. Het gaat om een gecombineerde aanbesteding waarin risicodragend concessiebeheer en de exploitatie van het overdekte zwembad Overboord, openluchtbaden De Alk en de Abelen en diverse binnensportvoorzieningen vallen. Het gaat om een Europese aanbesteding, de procedure is niet-openbaar. Er is nog geen projectleider bekend bij de aannemer. Start bouw is nog niet bekend.

2. De Stamper – Vriezenveen

Het bouwen van een overdekt zwembad met o.a. 6-baans wedstrijdbassin (25 x 15,4 meter) / doelgroepenbassin (12 x 10 meter)/peuterbassin/waterspeeltuin (65 m²). Het geheel komt in plaats van zwembad De Stamper aan de Prinsenweg. Ook dit is een Europese aanbesteding. En de procedure is niet-openbaar. De aanbestedingsprocedure is aangehouden in verband met de vorming van een nieuw college binnen de gemeente. Het is nog niet duidelijk wanneer  de procedure hervat wordt.

3.Aquarena – Emmen

Het bouwen van een zwembad met een achtbaans wedstrijdbad/recreatiebad met glijbaan en klimwand/een zesbaans doelgroepenbad met beweegbare bodem op “Businesspark Meerdijk” aan de Meerdijk. Het betreft de vervanging van het huidige zwembad Aquarena. Het is een duurzaam project vanwege de zonnepanelen/Led-verlichting/bewegingssensoren en hergebruik van het water bij spoeling.

Het zwembad in Bilthoven

 

4. Brandenburg – Bilthoven

Het bouwen van het zwembad Brandenburg met zesbaans bad met beweegbare bodem (25 x 15 m) op de voormalige locatie van de volleybalvelden aan de Leyenseweg. Gekozen is om het ontwerp, bouw en onderhoud in één hand te leggen. Betreft een voormalige Europese aanbesteding. Procedure is niet-openbaar. Duurzaam project vanwege zonnepanelen/gebruik restwarmte riool.

5. Centre Court – Kerkrade

Het bouwen van een sporthal/overdekt zwembad met meerdere baden/verbindende horeca/parkeergarage voor 300 auto’s en herinrichting van de openbare ruimte aan de Caspar Sprokelstraat. De ambitie is duurzaam, energieneutraal (BENG). Project: Sportcomplex Center Court Kerkrade.

Meer over Bouwberichten

Meer over Bouwberichten

 

Reageer op dit artikel