nieuws

Dura Vermeer bouwt Europees hoofdkantoor DuPont in Leiden

utiliteitsbouw 1891

Dura Vermeer bouwt Europees hoofdkantoor DuPont in Leiden

Dura Vermeer ontwikkelt en bouwt het nieuwe pand van DuPont Industrial Biosciences op het Bio Science Park in Leiden. Dat heeft het bouwconcern bekendgemaakt, zonder daarbij een aanneemsom te vermelden.

De bouwwerkzaamheden van het 7.250 vierkante meter grote gebouw starten eind dit jaar. De oplevering staat gepland voor januari 2020.

Dura Vermeer is zowel risicodragend ontwikkelaar als bouwer van het duurzame Breeam Excellent-pand. Het ontwerp is van van Ector Hoogstad Architecten.

Het nog te bouwen complex wordt de thuisbasis van het Europese hoofdkantoor van DuPont Industrial Biosciences. In het gebouw in Leiden wordt onder meer het wereldwijde expertisecentrum voor eiwittechnologie voor industriële toepassingen ondergebracht.

Eerder leverde het bouwbedrijf het Genmab Research Center in Utrecht op, een van de eerste Breeam Excellent laboratoria van Nederland. In Eindhoven bouwde Dura Vermeer Differ, dat volledig samen met de gebruikers is ontwikkeld.

Reageer op dit artikel