Alstublieft, dit artikel krijgt u cadeau van de Cobouw redactie U kunt iedere 30 dagen 1 artikel lezen. Meer lezen? Maakt gratis een profiel aan.

nieuws

EMA moet eerst behelpen in tijdelijk pand bij Sloterdijk

utiliteitsbouw Premium 1336

EMA moet eerst behelpen in tijdelijk pand bij Sloterdijk

Het Europees Geneesmiddelenbureau EMA dat vanwege de Brexit overkomt uit Londen trekt volgend jaar al in het Spark-gebouw bij Amsterdam Sloterdijk. Dat heeft maar de helft van de benodigde ruimte, dus dat wordt behelpen vreest directeur Guido Rasi.

Het EMA moet voor 30 maart volgend jaar van Engeland naar Nederland zijn verhuisd, omdat de Britten dan de Europese Unie verlaten. Dat vergt een dubbele verhuisoperatie, want het kantoor aan de Zuidas dat speciaal voor het geneesmiddelenbureau wordt gebouwd, is waarschijnlijk pas in november 2019 klaar.

De tijdelijke huisvesting die Nederland aanvankelijk aanbood, was onder de maat en viel af. Met het Spark-gebouw is het EMA wel tevreden, zegt verantwoordelijk minister Bruno Bruins van Medische Zorg. Hij kent de omgeving naar eigen zeggen op zijn duimpje en wijst op de mooie locatie, “met geweldige verbindingen”.

Door de langgerekte, dubbele verhuizing duurt het langer voor het EMA weer als vanouds kan werken. Sommige activiteiten zullen niet uit de verf komen zolang EMA in het Spark-gebouw huist, zegt directeur Guido Rasi. Voor sommige bijeenkomsten moeten we naar elders uitwijken. Maar de kern van het werkzaamheden kan doorgaan en de omstandigheden zijn, misschien minder comfortabel, maar wel werkbaar”.

Het EMA gaat vanaf 1 januari volgend jaar over naar Amsterdam. De gemeente Amsterdam helpt het personeel zijn intrek te nemen en een nieuw leven op te bouwen in de hoofdstad. Daarvoor krijgt Amsterdam 2,5 miljoen euro van het ministerie van Volksgezondheid.

Nederland won de strijd om het EMA-hoofdkantoor, waarop ook onder andere Italië aasde, eind vorig jaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels