nieuws

Gaat Strukton in zijn eentje het RIVM-project bouwen? 100 procent zeker is dat niet

utiliteitsbouw 3311

Gaat Strukton in zijn eentje het RIVM-project bouwen? 100 procent zeker is dat niet
RIVM-nieuwbouw krijgt meer heipalen.

Gaat Strukton na het terugtrekken van Heijmans en Hurks de RIVM-laboratoria alleen bouwen? “We onderzoeken de mogelijkheid”, zegt de woordvoerder.

Heijmans en Hurks hebben opdrachtgever Rijksvastgoedbedrijf mondeling ingelicht dat ze voornemens zijn om hun aandeel in de bouwcombinatie voor de RIVM-nieuwbouw over te dragen aan Strukton. Ze zijn in een “vergevorderd stadium” in de onderhandelingen daarover, lieten ze woensdag weten.

Vertrek Heijmans en Hurks is nog niet definitief

Strukton zelf wil niet te veel kwijt. Heeft Strukton de intentie om het project alleen te vervolgen? “We onderzoeken de mogelijkheid”, zegt een woordvoerder. Ook Rijksvastgoedbedrijf zegt dat er nog een definitief besluit genomen moet worden.

Zowel Heijmans als Hurks hebben toestemming van de Staat nodig, om uit het project te stappen. Die toestemming hebben ze nog niet. Er geldt een wettelijke termijn van twintig werkdagen voor dit besluit. Daarbij wordt ook naar de financiële zekerheden gekeken die Strukton kan bieden. Het project is al in uitvoering, zegt Strukton. In september is gestart met heien.

Reageer op dit artikel