nieuws

Batenburg Techniek is tevreden met goed derde kwartaal

utiliteitsbouw 1176

Batenburg Techniek is tevreden met goed derde kwartaal

Batenburg Techniek laat weten dat het “de positieve lijn van het eerste halfjaar doorgetrokken heeft in het derde kwartaal”. De opbrengsten en het genormaliseerde bedrijfsresultaat in deze periode zijn, ook exclusief de acquisitie van Bellt eind oktober 2016, gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Concrete cijfers geeft het bedrijf nog niet.

De voor Batenburg Techniek relevante markten binnen de energiesector vertonen wel een wisselend beeld en de activiteiten in de olie-gerelateerde markten blijven achter. De orderportefeuilles van de divisies zijn over het algemeen van een goed niveau, zo meldt het bedrijf, vooral in de industriële automatisering en in de utiliteitsbouw.

‘Met nog een kwartaal te gaan, zien wij de tweede helft van het jaar dan ook met vertrouwen tegemoet’

Ralph van den Broek, CEO van Batenburg Techniek (foto): “De markten waarin wij opereren ontwikkelen zich over het algemeen positief, op de olie-gerelateerde industrie na. De focus op onze klantbenadering en het creëren van samenwerkingsverbanden met andere partijen binnen en buiten de onderneming werpen hun vruchten af. Daarbij wordt steeds meer gebruik gemaakt van de expertise van de verschillende bedrijven binnen de groep. Met nog een kwartaal te gaan, zien wij de tweede helft van het jaar dan ook met vertrouwen tegemoet.”

‘Ondanks een stijging van de opbrengsten komt de marge voor de divisie als geheel wat lager uit voor het hele jaar ten opzichte van 2016’

Batenburg laat weten: “De activiteiten in de maakindustrie ontwikkelen zich over het algemeen positief, vooral op de gebieden van bevestigingstechniek en elektronicacomponenten. De vraag in die markten trekt verder aan en door versterking van de commerciële slagkracht wordt deze ook steeds beter gekapitaliseerd. De activiteiten van Batenburg Techniek in de markt voor energietechniek vallen wat tegen, maar rail-infra laat goede volumeontwikkelingen zien. De resultaten van de onderneming in de markt voor industriële elektronica stabiliseren zich en het is de verwachting dat deze resultaten in 2018 verbeteren door investeringen in capaciteit en efficiëntie. Ondanks een stijging van de opbrengsten komt de marge voor de divisie als geheel wat lager uit voor het hele jaar ten opzichte van 2016”.

Ralp van den Broek, ceo van Batenburg

Concrete prognoses voor het eind van het jaar geeft Batenburg niet

Concrete prognoses voor het eind van het jaar geeft Batenburg niet. In 2016 boekte de technisch dienstverlener een resultaat van €5,6 mln (2015: € 3,9 mln) op een omzet van €146,3 mln (2015: € 133,1 mln). In het eerste halfjaar kwam de nettowinst uit op € 3,6 mln, tweemaal zoveel als in het eerste halfjaar van 2016, en steeg de omzet met 13% tot € 82,7 mln.

Batenburg Techniek werd in september 2015 overgenomen door de familie Van Puijenbroek

Batenburg Techniek werd in september 2015 overgenomen door investerings- en beheermaatschappij VP Exploitatie, van de familie Van Puijenbroek, die toen al ruim een derde van de aandelen bezat. Dat belang is inmiddels uitgebreid tot 77,18% en wordt beheerd door houdstermaatschappij Bech in Amsterdam, zo meldt het FD.

Reageer op dit artikel