nieuws

BAM bouwt bedrijfspanden op Brightlands Chemelot Campus

utiliteitsbouw 1203

BAM bouwt bedrijfspanden op Brightlands Chemelot Campus

BAM Bouw en Techniek gaat twee multi-tenant gebouwen op de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen bouwen. De bouwer is verantwoordelijk voor de engineering en realisatie van de gebouwen met laboratorium- en kantoorfuncties.

De bouwwerkzaamheden van de bedrijfsgebouwen met een totale omvang van circa 18.000 vierkante meter starten in januari 2018 en nemen een klein jaar in beslag. Met de engineering is BAM al gestart. De bouwsom bedraagt 26 miljoen euro.

Kantoren, laboratoria en onderwijs 

In de gebouwen komen kantoren, laboratoria en onderwijs- en vergaderruimten. De panden dragen bij aan de ambitie van Brightlands Chemelot Campus om de snel groeiende omgeving van de campus verder te ontwikkelen. De bedrijfsgebouwen moeten zorg dragen voor een flexibele werkomgeving voor onder meer ‘scale ups’.

Een projectteam dat zorgt voor engineering en installatietechniek

Beide gebouwen zijn gebaseerd op één basisontwerp dat gespiegeld wordt uitgevoerd. Er is sprake van een BAM-projectteam dat zorgt voor de integrale engineering van bouw en installatietechniek. Hierdoor kan de realisatie volgens BAM ‘in bijzonder korte tijd’ plaatsvinden.

Reageer op dit artikel