nieuws

Ruzie over rekening herstel betonrot stadion NAC

utiliteitsbouw Premium 1692

Ruzie over rekening herstel betonrot stadion NAC

De gemeente Breda en voetbalclub NAC kunnen het niet eens worden over de verdeling van de kosten van het herstel van het Rat Verlegh Stadion. In 2014 werd ontdekt dat het stadion werd geteisterd door betonrot en ook scheuren had in de tribune. Ook werd duidelijk dat het stadion niet brandveilig was. Sindsdien is gewerkt aan structureel herstel.

Over de verdeling van de kosten worden de gemeente en club het niet eens, schrijft wethouder Alfred Arbouw van Breda donderdag aan de gemeenteraad. Vanwege een te groot verschil tussen beide standpunten heeft NAC het voorstel gedaan om een arbitragezaak te beginnen. De gemeente is daarmee akkoord gegaan.

Het groot onderhoud aan stadion NAC is veel duurder is uitgevallen dan de 7,5 ton die was afgesproken

Directeur Justin Goetzee van NAC legde donderdagavond uit dat het groot onderhoud aan het stadion veel duurder is uitgevallen dan de 7,5 ton die was afgesproken. De club is volgens hem wel bereid om mee te betalen aan de overschrijding.

De gemeente Breda is nu nog eigenaar van het stadion en ontvangt huur van de eredivisieclub. Breda is van plan om het stadion te verkopen.

Vorig jaar werd duidelijk dat de gemeente nalatig is geweest bij het onderhoud aan het stadion.

Reageer op dit artikel