nieuws

Pand hogeschool Saxion in Enschede ook dicht voor onderzoek vloer

utiliteitsbouw Premium 1621

Pand hogeschool Saxion in Enschede ook dicht voor onderzoek vloer

Ook in Enschede is een gebouw van een hbo-instelling gedeeltelijk uit voorzorg gesloten omdat dezelfde vloerconstructie is toegepast als in de ingestorte parkeergarage van Eindhoven Airport. In het pand van de Saxion-hogeschool wordt nader onderzoek gedaan naar de veiligheid.

Volgens Saxion zijn de gevolgen van de sluiting “relatief gering”: in totaal zijn in het bewuste gedeelte van het gebouw tien klaslokalen. De studenten en medewerkers van de Pabo die dit deel van het pand gebruiken worden elders ondergebracht.

Eerder op de dag werd bekend dat gebouw X van hogeschool Windesheim in Zwolle de rest van het schooljaar dicht zal blijven omdat de vloerconstructies aangepast moeten worden.

De omstreden vloerconstructie is toegepast in 100 tot 150 gebouwen verspreid over heel Nederland. Dat heeft Paul Rijpstra, voorzitter van de Vereniging Nederlandse Constructeurs, tegen RTLNieuws gezegd.

Het aantal vloeit voort uit een eerste analyse ‘op de tekentafel’, waarbij 600 gebouwen zijn onderzocht. Dat gebeurde op basis van tekeningen en constructieberekeningen.

Alle verdachte panden zullen de komende weken worden onderzocht.

Reageer op dit artikel